Hesarin Grilli

PERJANTAI, 09. ELOKUUTA 2013

Tuhtia apetta unissakävelijöille

Maailmaa parannetaan varsin usein yöaikaan. Munkkilupauksen tehneelle, modernin ajan ajattelijalle kuitenkin asetellaan valtava määrä erilaisia houkutuksia kesken vaativan ajatustyön. Mikäli viiltävästi sanoillaan sivaltava asfalttisoturi on selvinnyt naapuripöydän daamien lirkuttelusta ja korvia riipivästä vonkumisesta huolimatta horjuvalle kotimatkalleen, on edessä vielä yksi houkutus, johon langeta. Hesarin Grilli Flemarin ja Hesarin kulmassa.

Hesarin Grilli tarjoilee lääkkeitä yönälkää vastaan

Hesarin Grilli sijaitsee keskellä kaupungin tiukinta baarikeskittymää. Liikepaikan ympäristö ei arkkitehtonisesti ole kovin valloittava, mutta emme anna sen häiritä vaativaa testausprosessia. Jotta testiympäristö olisi autenttinen ja vastaisi parhaansa mukaan todellisuutta, olemme saapuneet testiryhmäni kanssa aamuöiseen aikaan paikalle. Hetken listaa tutkittuamme toteamme sen tihkuvan rasvaa ja suolaa - tämä tosin lasketaan michelin tähtien veroiseksi kunniamaininnaksi.

Valinta on suoritettu, kivenkova ja kylmä käteinen on vaihtumassa suolaan ja rasvaan

Pikaisen arpomisen päätteeksi päätämme tilata kasvisannosten sijasta tuhtia spudaria, jonka voimin jaksaisi taistella tiensä vielä kotisohvalle köllöttelemään. Pihvit alkavat tiristä pannuilla, huumaava snägärin tuoksu valtaa ilmatilan. Lopulta kioskin luukusta ojennetaan valmista evästä. Superhampurilainen, hyvä että se mahtuu kioskin ikkunasta ulos. Tutkin tämän aikaisen aamiaisen koostumusta hivenen, kunnes puraisen. Kastikkeet tursuavat valtoimenaan pitkin väsyneitä poskipäitäni, mutta hymy valtaa kasvoni. Herkullista, totean. Sivummalla kiemurteleva jono esittää raikuvat suosionosoituksensa. Olin valinnut mestarien annoksen!

Mestarien aamupala aivan kaikilla mausteilla, osa aineiksista myös ravintoympyrästä tuttuja