Kaljakellunta

KESKIVIIKKO, 07. ELOKUUTA 2013

Kuivan maan kasvatit kosteissa kesätunnelmissa

Kaljakellunta, tuo perinteinen ja hulvaton kesätapahtuma, saa viranomaiset vuodesta toiseen mussuttamaan ihmisten kesäpäivänviettotavoista. Kelluntaa päivitellään jo kauan ennen varsinaista tapahtumaa ja viimeistään tapahtumapäivänä iltalehdet repivät aiheesta lööppejään. Mikä kauheinta, tapahtuma ei ole kenenkään virallisesti järjestämä vaan spontaanisti syntyvä kokoontuminen vedessä liplattelun merkeissä. Tämäpä vasta kamalaa onkin, sillä ilman virallista järjestäjää ei tapahtumaa voida noin vain kieltää maassa, jossa yleensä ihan kaikki on kielletty. Voi kamala! Toisaalta, koska kaikki kielletty ja kielletyksi ehkä tulevassa tuleva on mukavaa, olihan se pumpattava patjaan ilmaan ja hypättävä muiden mukaan jokeen lillumaan.

Kaljakellunnan tapahtumapaikka ja -aika sovitaan täysin sosiaalisessa mediassa... kauniina päivänä saattaa siis osallistujasumppujakin syntyä

Kaljakellunta on koonnut jo 1990-luvun lopusta asti lämpimästä säästä, vedestä ja myös tapahtuman nimestä päätellen oluesta pitäviä ihmisiä yhteen. Tapahtumanapaikkana useimmiten on Keravanjoki tai Vantaanjoki, joita pitkin kellutaan ilman kiirettä tarjousmarketeista hankituilla kelluntavälineillä. Heppoisista kumiveneistä huolimatta kukaan ei ole kyennyt vielä hukkumaan tapahtuman aikana, vastoin kaikkea todennäköisyyttä. Ja niin vain tapahtuma toteutui kaikkien kukkahattuilijoiden ininöistä huolimatta tänäkin vuonna ilman, että ketään tarvitsi naarata pinnan alta. Jotta hukkumistilastojen kaunistelu ei olisi vain pääkaupunkiseutulaisten vastuulla, huhutaan kaljakelluntaa järjestettävän nykyisin myös Oulun tienoilla, joten siinäpä vasta oivallinen kotimaanmatkailuvinkki jatkon varalle... 

Kippareita ja matruuseja oli keräänynyt joelle yllin kyllin

 

Kaljakellunta

https://www.google.fi/search?q=kaljakellunta