Brunssien Helsinki

TIISTAI, 30. HEINÄKUUTA 2013

Aivan kuin pettäisi aamupalaa ja lounasta yhtäaikaa

Mikäli yölliset keskustelut antiikin filosofian suuntauksista ovat venähtäneet liiankin pitkäksi, ei aina ehdi aamupalalle. Massu kurnien ei kuitenkaan ole mukava käyskennellä pitkin raittia, eikä tuo rasvaa tihkuva läystäke -lounaspizzaksikin kutsuttu- välttämättä houkuttele ihan joka aamu. Ei varsinkaan, jos keskustelut antiikin filosofian suuntauksista venähtävät pitkäksi poikkeuksetta joka viikonloppu. Onneksi Stadi tarjoaa oivallisia vaihtoehtoja. Yksi parhaista keinoista pelastaa päänsäryllä alkanut päivä on astella brunssille.

GoodPie Bakeryn pysäyttävä katumainos sai käännettyä hoipertelevat askeleeni kohti brunssikattausta

Brunssi itsessään ei ole syötävää, se on vain mukava sateenvarjotermi herkuttelulle. Jos tarkkoja haluamme olla, on tietosanakirjan mukaan brunssi aamupäivällä popsittava runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmä. Samaa logiikkaa noudattaen brunssilla herkutellaan myöhemmin kuin varsinainen aamupala ja toki useimmiten myös ennen virallista lounasaikaa. Huolimatta siitä, että brunssi on leimaantunut osaksi amerikkalaista unelmaa pyhäpäivän aamiaisena, on brunssi saanut alkunsa Oxfordin yliopistokaupungista - tämänhän tosin kaikki tiesivät ennalta. Mutta oliko tiedossa, että mittavien ruokatarpeiden ohella brunssiin kuuluvat oleellisena osana erilaiset juomat tuoremehuista silmät auki päräyttäviin aamukahvikupposiin? Tietenkään unohtamatta omaa henkilökohtaista suosikkiani, shampanjalla terästettyä kuohuviinibrunssia. Skumppabrunssi viimeistään saa väsyneimmänkin katutaistelijan kirmaamaan kuin jalopeura eväsgasellin perässä.

 Ei aina pelkkää pekonia - tällä kertaa tarjolla oli lohileipää, luomujogurttia kuin erikoisnamia kanaakin

Brunssia on tarjolla monenlaista. Nälkäiselle on tarjolla noutopöytää, fiinimmälle brunssittelijalle luomua ja lähituotantoa ala carte -henkeen. Jottei kuvauksellinen keskivartaloni kärsisi liikaa, en käyskennellyt kaupungin kaikkia ravintoloita läpi vaan valitsin parhaista ja astelin GoodPie Bakeryyn maistelemaan mitä mainioimpia herkkuja. Tarjolla ollut Leipurin brunssi koostui kolmesta fine dining -tyylisestä vapaavalintaisesta annoksesta sekä leipä- ja salaattipöydästä. Makean nälkäisille oli katettu myös varsin houkuttelevia kakkuja maisteltavaksi. Hengenravintoa puolestaan tarjoili samaan tilaan asettunut pienimuotoinen galleria tarjoillen erinäköistä taidetta. Tarjolla on siis varsin monivivahteinen kokonaisuus tutustuttavaksi.

Mikäli ympäröivä taideatmösfääri ei kiinnittänyt katsetta, saattoi se hapuilla ympärillä parveilevaan, hymyilevään henkilökuntaan

GoodPie Bakery ei välttämättä tyydytä täysin hedonistista mässäilijää, mutta määrä ei koskaan korvaa laatua. Pienenä lisähuomiona voidaan paikan palvelutasosta todeta, että mikäli brunssittelijan aamuinen olotila ei mahdollista brunssin täysipainoista nauttimista paikanpäällä, voi brunssieväät saada myös dogipägiin myöhempään herkkuhetkeä varten. Ja voi pojat kuinka hyvältä se jälkimmäinen brunssin puolikas maistuikaan sitten illalla pienten päivänokosten jälkeen!

 

GoodPie Bakery

http://www.goodpiebakery.com/kahvila/