Hustle HKI

KESKIVIIKKO, 24. HEINÄKUUTA 2013

Lahkeet lepattamaan urbaanin musiikin tahtiin

Taakse jääneenä viikonloppuna oli Stadi täynnä erilaista tapahtumaa. Paikastaan auringonalla kamppaili monien muiden joukossa Hustle HKI, räppiin ja hiphoppiin erikoistunut kaksipäiväinen urbaanin musiikin festivaali. Alkuperäisen suunnitelman mukaan karkelot oli tarkoitus järjestää ulkoilmassa Suvilahdessa, mutta viime hetkellä tapahtumapaikaksi vaihtuikin ravintola Circus ja pienempi sivulava sijoitettiin lähistöllä olevaan Henry's Pubiin. Reissubloggarin oli siis aika vetää löysin kaapista löytyvä huppari ylleen ja lähteä könyämään kohti sykkivää bassobiittiä. Peitteeni olisi täydellinen, kunhan vain muistaisin notkua flegmaattisesti polvista ja huudella tasaisin väliajoin YO YO Mofos YO!

Hustle HKIn päälava Circuksessa

Koko show meni suorana läpi Bassoradion eetteriin

Ulkoilmasta ravintoloihin siirryttäessä kieltämättä menetettiin aimo annos festivaalitunnelmaa. Sisäänastellessa ei ollut lainkaan samaa kutkutusta kuten yleensä festivaaliporttien alla - ihan mitä tahansa kun yleensä voi sattua. Nyt asteltiinkin kliiniseen ravintolaympäristöön ja kaikki tuntui olevan nähty jo ennalta. Onneksi kuitenkin artistit onnistuivat nostattamaan fiilistä takaisin kohti korkeuksia!

Omaan korvaan parhaimmat setit tarjosi sivulava, jossa meno oli niin sanotusti todella diippiä douppia eli taagii jööttiä eli kunnon truu uugee skeneä. Pikkulavan riimeissä ruodittiin ajankohtaisia ja ajattomia aiheita ja lavan etureunassa olleet tosifanit nytkyivät läpi illan tasaiseen tahtiin riippumatta siitä kuka sinne lavalle kiipesi. Oikeastaan ei aina näyttänyt olevan väliä silläkään oliko lava hetkellisesti tyhjillään tai toimiko äänentoisto. Sivulavalla nähtiinkin varsin hämmentäviä kotimaisia artisteja läpi viikonlopun. Päälavalle Circuksen puolelle oli kiinnitetty vähän enemmän ja ehkäpä myös laajemmin tunnettuja nimiä. Kotimaisten vaihtoehtoräppäien ohella tilan ottivat haltuun muutamat ulkomaiset huippunimet. Liekö kova kilpailu festareiden ja tapahtumien välillä aiheuttanut väsymystä festarikansassa, sillä huippunosteessa oleva, Hustle HKIn isoimpia nimiä oleva Miguel sai soittaa lähes puolityhjälle ravintolalle eikä narikoille valunut hiphopväki meinannut jaksaa edes encorea hurrata. Ehkä meno Hustle HKIssä oli liiankin rento... jännityksellä jäämme odottamaan näemmekö tätä festivaalia jatkossakin ja millaiseksi konsepti muodostuu.

Ruger Hauer kuumottamassa yleisöä

 

Hustle HKI

http://www.hustlehki.fi