Cafe Cardemumma

TIISTAI, 18. KESÄKUUTA 2013

Herkuttelijan keidas Kallion kulmassa

Kallio on tunnettu siitä, ettei siellä kursailla juomien kanssa kesähelteillä. Katuja pitkin tassutellessa vaikuttaa välillä siltä, että täällä nautitaan aamupala, lounas ja päivällinen samasta tölkistä. Helposti tiputeltavaa ravintoa tarjoillaankin kulmassa jos toisessa, mutta mistäpä saisi muutakin kuin pullovettä Keravalta?

Hieman piilossa oleva kahvilan ovi kutsuu kokeilemaan löytyisikö sieltä muutakin kuin keskipäivän keittoa

Cafe Cardemumma on varsin yllättävä veto keskellä Kallion kuppiloita ja todella miellyttävä vaihtoehto ahdistavalle aamuherätykselle. Omasta kotikaapista löytyvät viimekuinen maito ja kuivat murot kun voi korvata Cardemumman tuoreiden leivosten tuoksulla ja uunituoreella kahvilla. Varsinkin jos edellinen ilta on mennyt pitkäksi paikalliskulttuurin saloja tukiessa ja herätys raskaan yönraatajalla on hivenen tavanomaista myöhäisempi, kannattaa Cafe Cardemummaan pistäytyä lounasaikaan, jolloin kahvilassa on tarjolla Stadin parhaaksikin palkittu lounassalaattipöytä.

Askelen verran kynnyksen yli paljasti edessä notkuvat pitopöydät

Palkittu lounassalaatti mysteerilounastajalla testissä

Cafe Cardemumma on pienen pieni ja hyvin viihtyisä kahvila. Cardemumman leivissä ja leivoksissa välittyy kodikkuus, sillä ne leivotaan paikanpäällä houkutellen tuoksuillaan ohikulkijat kadulta katsomaan mitä ihmettä täällä tapahtuu. Tämä kavala kikka sai minutkin harhautumaan poluiltani. Kahdesti. Meno- ja paluumatkalla. Vaan eipä harmittanut, vaikka maistuva ja tuhti piiras on mitä omimpiaan puolustamaan saavutettuja linjoja kropassani, joka kuulopuheiden mukaan muistuttaa roomalaista pronssipatsasta.

Vastapaistettua

Mikäli sää on suotuisa, niin ihmisvilinää voi seurata Cardemumman terassilta. Ja voipa tarkkanäköinen yrittää palautua ajassa taaksepäin katsellen Cardemummaa vastapäätä sijaitsevan antiikkiliike Wanha Kaarlen tavarapaljoutta. Äkkivilkaisulla ikkunasta sisään näyttäisi Wanha Kaarlen varastossa olevan koko Suomen vanhat posliiniastiat aseteltuna siististi hyllyihin.

Wanha Kaarlen vahtiapina pitämässä liikkeestä huolta

 

Cafe Cardemumma

http://www.cafecardemumma.fi