Pikkulintu

LAUANTAI, 15. KESÄKUUTA 2013

Keidas ei-ihan-niin keskellä kaupunkia

Viikonvaihteen tarjoillessa erilaisia vauhdikkaita vaihtoehtoja on välillä hyvä rauhoittua hetkeksi ja ottaa etäisyyttä tavanomaiseen. Pikkulinnut olivat minulle visertäneet tarunhohtoisesta paikasta, jossa pöydät notkuisivat erinomaisista oluista ja varastot pursuaisivat mitä monivivahteisempia viskejä hyviä ideoita synnyttämään. Tuon profetian mukaan Puotilan kaupunginosa, välipysäkki ennen todella villiä itää, olisi varustettu Suomen parhaalla olutravintolalla. Alati kiihtyvä suun napse kertoi vahvasti siitä, että on aika etsiä Olutravintola Pikkulintu!


Pikkulinnun maine on kiirinyt kautta maan erilaisten palkintoseremonioidenkin puolesta

Oli siis sukellettava syvälle maanalle ja loikata oranssin menomakkaran kyytiin. Ehtojen suurkaupunkien tyyliin Helsingissä elämää helpotetaan metrojärjestelmällä, joka kiidättää myös tulevana syksynä matkustajia idän ja lännen välillä viimein kokeiluluonteisesti yöaikaan. Helsingin tuubi hakee vertaistaan. Jos se ei ole sentään maailman lyhin niin ainakin maailman pohjoisin metro. Eksymistä metrojärjestelmään on edistetty sillä, että kiskot haarautuvat ennen idän viimeisiä asemia ja jokatoinen metrojuna jatkaa matkaansa aina siihen väärään paikkaan. Toisaalta metro on sentään aina yhtä pirteän oranssi väritykseltään.


Matka kohti odotettua itää alkoi maanalla

Pikkulintu sijaitsee kivenheiton päässä metroasemalta. Metroaseman välittömästä läheisyydestä riippumatta kyseessä ei ole mikään peruskievari, vaan vastaanotto on ystävällinen ja asiantunteva. Runsaasta olutvalikoimasta menee kokeneenkin matkaajan pää sekaisin sekä viskivalikoima hakee vertaistaan. Viskeissä Pikkulintu on erikoistunut single maltteihin eikä jätä näiden ystäviä pulaan.


Pieni pala Pikkulintujen maailmaa

Mikäli monipuolinen tarjonta tahtoo sekoittaa hankaloittaa viattoman matkamiehen valintoja, on uusista ja erikoista vaihtoehdoista mahdollista saada pienen pieniä maistiaisia ennen ostopäätöksiä. Erikoisuutena voitaneen mainita, että suupieliä voi hyväillä kahdella Pikkulinnun omalla viskillä, joka on varsin harvinaista Suomenmaalla. Mahdollisesti tämän johdosta asiakkaita saapuu paikalle tasaiseen tahtiin ympäri maata.


Tarvittaessa matkamies saa myös monista maukkaista vaihtoehdoista maistiaistarjottimen


Pikkulinnun terassilla on mukava maistella niin oluita kuin vahvempiakin mallastuotteita. Nelijalkaisille ystäville talo tarjoaa raikasta vettä

Vaikka olutravintola Pikkulintu sijaitsee hieman etäämmällä kaikista kaupungin kotkotuksista ja matka kaiken keskeltä Stadin ydinalueilta vaikuttaa kokemattomasta kartanlukijasta varsin pitkältä, on Pikkulintu ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen pyhiinvaelluskohde oluiden ja viskien ystäville! Eikä tuo matka-aikakaan näyttänyt varttia pidempään vievän...


Pikkulinnun naapurissa on myös tekemistä perheen pienemmille

 

Olutravintola Pikkulintu

http://www.pikkulintu.fi