Teurastamo

TIISTAI, 11. KESÄKUUTA 2013

Stadin parasta nyhtöpossua etsimässä

Hoiperrellessani pitkin kaupungin katuja armottomassa etunojassa pyöri mielessäni vain yksinkertaisia asioita. Halusin ripeällä aikataululla vilvoittavaa virvoketta sekä tuhtia ravintoa alati komistuvalle keholleni. Marssitahdin hiipuessa uupuneet silmäni näkivät katukuvassa jotain uutta ja merkillistä. Hieraisin varovasti silmiäni ja olin luulla näkyä kangastukseksi. Olin unohtanut uskollisen aavikkokypäräni majataloni narikkaan, joten helteen aikaansaamat hallusinaatiot saattoivat yllättää hetkenä minä hyvänsä. Hetken tutkittuani tarkemmin oli kuitenkin tosiasiat hyväksyttävä. Kyseessä ollut optinen harha vaan todellisen tuntuinen johtolanka johonkin, josta varmasti saisi kupunsa kylläiseksi!

Löytämäni johtolanka käänsi kulkusuuntani 

Vihjeet johdattivat minut Teurastamo Helsinkiin, Tukkutorin laitamille. Edessäni siinsi Teurastamon Portti, joka yhtäaikaa viekotteli luokseen ja toisaalta aiheutti hienoista empimistä. Uskaltaisiko kaltaiseni, hyvässä lihassa oleva mahtisonni, askeltaa lihamestarien tarkkaavaisten silmien alle tutkailtavaksi. Voitin pelkoni ja marssin oven karmit kolisten Teurastamon Porttiin. Vanhasta porttivahtien asemapaikasta paljastuikin mitä mainioin lihakauppa, josta saisi lihatuotteiden lisäksi myös monenlaista lounasta sekä tietenkin aina ihanaa nyhtöpossua* ateriakokonaisuuden muodossa!


Mahdollisesti Stadin maukkain nyhtöpossuannos

Roslundin lihakauppa on lihan lisäksi täynnä pieniä yksityiskohtia

Teurastamo on rouheasta nimestään huolimatta varsin leppoisa paikka ottaa lungisti. Vanhat punatiiliset rakennukset eivät enää palvele entisessä tarkoituksessaan vaan on niistä on entrattu hipahtava kokonaisuus, joka pyrkii nivomaan yhteen ruokailun autuuden, kultturellit nautinnot sekä luovan ilmapiirin. Alati kehittyvällä alueella toimii Roslundin lihakaupan ja bistron lisäksi muita makuelämyksiin erikoistuneita laatupuoteja.


Teurastamo Beach vanhan Kellohallin edustalla tarjosi miellyttävän ruokalevon

Teurastamo tarjoaa matkaajalle myös palan avointa kaupunkitilaa. Makumaailman nautintoja voi sulatella aurinkotuoleissa pötkötellen Teurastamo Beachilla tai kellahtaa puiden vilvoittavaan varjoon viritettyyn riippumattoon. Vastahankitut entrecoteet voi tiristää vapaasti käytössä olevilla grilleillä ja näyttipä Teurastamon puolesta olevan tarjolla grillityökalut ja välttämättömimmät tykötarpeet aina hiilistä sytytysnesteisiin. Vain muut oheisnesteet jäävät grilliseurueen oman harkinnan ja hankintatoimen varaan. Lisäksi hehkuvalla hiilloksella lihaa grillatessaan voi aito alfauros samalla vilkuilla epäuskoisesti myhäillen, kuinka biodynaamisten kaupunkilaisten turnipsiviljelmät kukoistavat pienissä multasäkeissään Teurastamon reunalla.

Todella pienviljelijöiden pieniä säkkiviljelmiä

Teurastamo Helsinki on ollut nimensä veroinen vielä mustavalkofotoaparaattien aikaan. Nykyisellään meno Teurastamolla on muuttunut hivenen hipsterimmäksi

 

* Nyhtöpossu. Riivitty possu. Rakkaalla possulla on monta potraa nimeä. Maailmalla tuntevat tämän gastronomisen herkun nimellä Pulled Pork.

 

Teurastamo Helsinki

http://www.teurastamo.com