El Fin!

KESKIVIIKKO, 06. ELOKUUTA 2014

Kiitos Turisti-Infolle vauhdikkaasta ja elämysrikkaasta kesästä

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös tämä kesä Kuopion kulmilla. Monet kokemukset olen kokenut, uusiin ihmisiin tutustunut ja toivon mukaan myös hieman matkan varrella kasvanut. Iso kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet seurata seikkailuitani.

Kesän aikana sain niin tien päällä, Twitterissä kuin sähköpostitsekin runsaasti bloggaamiseen liittyviä kysymyksiä. Tämän viimeisen kirjoituksen yhtenä tarkoituksena on antaa muutamiin niistä vastaus.

Eräs lukijoista halusi jossain välissä tietää, kuinka paljon kameralleni on kasautunut kesän aikana ns. pilalle menneitä otoksia ja voisiko niitä koota kesän lopulla yhdeksi videoksi. Äsken rupesin tsekkailemaan videoita läpi ajatuksenani alkaa editoida tällaista koostevideota, mutta valitettavasti materiaalia on kesän aikana kertynyt niin törkeästi, että kaiken sen läpikäymiseen menisi ikä ja terveys.

Samalla sain kuitenkin vastauksen toiseen esitettyyn kysymykseen: kuinka paljon blogia varten on tullut räpsittyä valokuvia ja kuvattua videoita? Valokuvia kertyi reilut kaksisataa, tosin valtaosa niistä tuli otettua lähinnä sillä ajatuksella, että niitä voi käyttää tarvittaessa jutun tekemisessä, jos videomateriaali olisikin jostain syystä epäonnistunut. Näin kävi esimerkiksi alkukesästä torikuja-aiheisessa kirjoituksessa. Uudella kameralla kuvatessani testailin uusia ja erilaisia videointiasetuksia ja lopulta huomasin kotona valtaosan matskusta olevan täysin julkaisukelvotonta. Ongelmitta ei siis tätäkään blogia ole kirjoitettu!

Videopätkiä kertyi sen sijaan paljon enemmän kuin olisin koskaan osannut odottaa. Jos kaikki kesän aikana kuvatut klipit haluaisi katsoa putkeen, pitäisi aikaa varata noin 17 tuntia ja 15 minuuttia. Lopullisten tuotosten yhteenlaskettu kesto on ainakin YouTubeen tehdyn Kesä Kuopion kulmilla -soittolistan mukaan reilut puolitoista tuntia, joten onpahan ollut ainakin vaihtoehtoja sen suhteen, mitä noin kolmen minuutin videokoosteisiin laittaa.

Joku kysyi myös sitä, mikä on omasta mielestäni ollut tämän kesän paras kokemus. Tässä kohtaa olisi tietysti luonnollisinta lyödä pöytään JIRA Karting -testi, suopotkupalloilu, löylynheittokisat tai joku muu juttu, missä kuvaaminen tapahtui kokeilun yhteydessä eikä yleisöstä käsin. Vastaukseni on kuitenkin jotain syvällisempää – kesän paras kokemukseni on nimittäin ollut se luottamus, mikä Turisti-Infolla on ollut suhaamiseeni ja koheltamiseeni koko ajan. Olen saanut päättää itse reissukohteeni ja tehdä blogistani täysin omannäköiseni. Lisäksi olen saanut aina tarvittaessa pidemmille reissuille auton käyttööni. Edes se, että olin ennen tätä kesää ajanut manuaalivaihteista autoa ajat sitten autokoulussa ei tuntunut olevan ongelma, vaan aina löytyi luottoa siihen, että kärry ja mies palaavat ehjänä perille.

Suuri kiitos Turisti-Infolle mahdollisuudesta viettää kesää näin, toivottavasti saitte mitä halusitte, minä ainakin nimittäin sain. Nyt on tullut kuitenkin aika pakata kamerat ainakin toistaiseksi laukkuun ja suunnata kohti uusia seikkailuita. Eihän sitä tiedä, vaikka tiemme vielä joskus törmäisivät – kenties Tampereen toreilla, Mäntsälän mestoilla tai vaikka Hollolan huudeilla.

Kiitos, Konsta kuittaa.

PS: Yhteydenotot blogiin liittyen kannattaa suunnata jatkossa Twitterissä käyttäjälle @KonstaHotti, Turisti-Infon sähköpostia en luonnollisesti enää lue. :)