Suurta urheilujuhlaa Mondo-Areenalla

SUNNUNTAI, 20. HEINÄKUUTA 2014

Lapinlahden Eliittikisat tarjosivat makeaa mahan täydeltä yleisurheilun ystäville

 

 

Urheilupainotteinen viikonloppuni sai vielä tänään jatkoa poiketessani Hyrynsalmelta kotiin ajaessani Lapinlahdelle, jossa sunnuntai-iltapäivän huumaa tarjosi perinteikäs eliittikisaosakilpailu. Mondo-Areenan katsomot olivat viimeistä penkkiä myöten täynnä, eikä siksi ole vaikea arvata, mikä on vuosittain Lapinlahden suurin tapahtuma.

Vaikka kisojen avajaisia varjostikin melko rankka sadekuuro, oli tunnelma muuten läpi kisojen erittäin hyvä. Suuresti mieltä lämmitti se, kuinka yleisö antoi kannustuksensa jokaiselle urheilijalle, olivatpa he sitten suomalaisia tai ulkomaalaisia. Ymmärrän täysin, miksi monet urheilijat halusivat erityisesti kiittää yleisöä suoritustensa jälkeisissä haastatteluissa.

Yleisurheilua melko vähän seuraavana päivän tuloksiin on vaikea ottaa sen suuremmin kantaa. Ainoa pientä innostusta jo etukäteen herättänyt laji oli keihäänheitto, jossa Egyptin Abdelrahman kävi kiskaisemassa heti ensimmäisellään kilpailun voittotuloksen 84,04.

Suurimmalla mielenkiinnolla seurasin näissä kisoissa kuitenkin pituushyppyä, jossa voitosta taistelleet Kristian Pulli sekä Arttu Halmela hyppäsivät molemmat uudet ennätyksensä. Lopulta kaksikon erotti toisistaan vain yksi sentti Pullin hyväksi. Kilpailun kärjen tasaisuudesta kertoo myös se, että ghanalainen Robert Martey jäi kolmanneksi vain seitsemän senttiä Pullia huonommalla tuloksella.

Kisakuuluttajat painottivat useaan otteeseen, kuinka Mondo-Areenan juoksurata olisi ”nopea”. Vaikka en vieläkään ihan tarkkaan tajua syytä tähän, niin ainakin tulosten perusteella näin tosiaan on. Erityisesti monet pitkien matkojen juoksijat tekivät Lapinlahdella kauden parhaimmat tuloksensa ja jopa uusia ennätyksiään.

Muutaman lukiosta tutun naaman myös bongasin kilpailemasta. Aina joskus on ollut sellainen fiilis, että pitäisi nähdä kaverien suorituksia kentillä, mutta tänään ne olisi rehellisesti sanoen ollut mukavampi jättää näkemättä. Keihäänheitossa Korhonen astui viisi ensimmäistä heittoaan yli ja pituushypyssä Rouvali unohti kolmesti, että siihen laatikkoon tulisi läpijuoksemisen sijaan hypätä. Ensi kerralla sitten paremmin, totesivat molemmat. Asenne kunnossa, siis!

Yleisurheilua Kuopiossa onkin tarjolla jo vajaan kahden viikon kuluttua, kun Kalevan kisat järjestetään Kuopion Väinölänniemellä. Mikäli Eliittikisat jäivät siis näkemättä, on tuolloin mahdollisuus paikata tämä menetys.

Vaikka takana onkin melkoinen superviikonloppu, jatkuu Kesä Kuopion kulmilla heti huomenna. Tuolloin luvassa on vierailu Varkauteen…