Suofutistelua, part 2

LAUANTAI, 19. HEINÄKUUTA 2014

Ketkä omaavat maailman parhaimman suossarämpimistekniikan?

 

Suopotkupallokisojen toinen päivä starttasi vielä suhteellisen hyvissä olosuhteissa. Lämpötilan ollessa yli kahdenkymmenen ja auringon paistaessa pitkälle puoleenpäivään asti oli tunnelma Vuorisuolla erittäin korkealla. Sitten alkoi sataa ja jyristä, joten meikäläisenkin oli pakko laittaa kamerat suojaan laukkuun. Tästä johtuen päivän videokoostekin on lähinnä aamupäivän videokooste, mutta minkäs teet.

Sateisessa säässä oli tosin kaksi hyvääkin puolta. Ensimmäinen oli se, että se oli tilattu vasta noin kello yhteen, jolloin kaikki joukkueet olivat saaneet viimeisetkin alkusarjan ottelunsa pelattua. Pudonneiden joukkueiden ei siis tarvinnut jäädä sateeseen, vaan he saattoivat suunnata jo pois. Toiseksi, sade teki myös suokentistä huomattavasti haastavampia pelata. Tästä johtuen useissa otteluissa päädyttiinkin varsinaisen peliajan jälkeen kiikarituloksiin ja nähtiin rangaistuspotkukilpailuita.

Oman turnaukseni ehdoton huippuhetki tapahtui heti aamusta, kun olin menossa kuvaamaan TorSO-98:n alkusarjan viimeistä ottelua TurWe2:ta vastaan. Jos joku muistaa vielä eilisestä jutustani sen kohdan, jossa kamerastani tarkasteltiin ottelun voittomaalia, niin torsolaiset olivat se kärsivä osapuoli. Tuon maalin myötä heidän haaveensa jatkopelipaikasta murenivat ja tätä korvatakseni olin varustautunut tänä aamuna kuvaamaan koko ottelun ajan heidän vastustajiensa puolustuspäätyä, jolloin jokainen vähänkään epäselvä torsolaisten maalitilanne saataisiin katsottua jälkikäteen kameralta.

Toisin kuitenkin kävi. Saneeraustekniikka-joukkue TurWe2:n pelaajatilanne oli sen verta heikko, että kentälle tarvittiin jostain äkkiä hätävahvistusta. Oranssinvärinen paitani sopi heidän peliasuihinsa täydellisesti, joten kello 9.30 menetin suofutisneitsyyteni ottaen paikkani joukkueen puolustuksessa.

Tätä riemua tosin ei sitten kolmea minuuttia kauempaa kestänyt. Rottamainen käsitorjuntani maaliviivalla pelasti kyllä joukkueeni maalilta mutta oli samalla tuomarin mielestä myös ulosajon arvoinen. Ei mikään maailman paras debyytti, lieköhän kukaan muu koko kisojen historiassa lentänyt pihalle näin äkkiä ensimmäisessä ottelussaan.

Päivän edetessä miesten kilpasarjassa voiton vei lopulta paikallinen Hörstin Hönkäys, joka voitti finaalissa HC Kukot rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Miesten harrastesarjassa Pitskun Sportti ja naisten harrastesarjassa MätäsMuijat olivat kilpailijoitaan parempia Paltamon Jyryn voittaessa sekasarjan. Yritysten sarjassa voiton nappasi Service-Express. Naisten kilpasarjan finaalia en seurannut ollenkaan olettaen sen tuloksen ilmestyvän vielä myöhemmin päivän aikana turnauksen tulospalveluun, jossa se tosin ei vieläkään ole. Joku voitti jonkun rangaistuspotkuilla, enempää en osaa tältä istumalta kertoa.

Vaikka vielä aamuisen ulosajoni jälkeen kentältä pitkospuille kömpiessäni lupasin itselleni, etten enää ikinä palaa Vuorisuolle, niin pakkohan nämä puheet on perua. Suopotkupalloturnaus on mitä mahtavin tapa viettää viikonloppu joko työ- tai kaveriporukalla ja toivon, että jonakin vuonna pääsen kokeilemaan lajia uudestaan osana jotakin entuudestaan tuttua porukkaa.