Urheilulajit tutuksi torilla

KESKIVIIKKO, 09. HEINÄKUUTA 2014

ToriSport kokoaa kaupungin urheiluseurat yhteen nelipäiväsen tapahtuman voimin

 

Vuonna 2012 Mikkelissä järjestettiin ensimmäistä kertaa ToriSport-niminen toritapahtuma, jonka tarkoituksena oli tarjota kaupunkilaisille tutustumismahdollisuuksia erilaisiin urheilulajeihin. Hyvän vastaanoton saanut tapahtuma laajenee tänä kesänä myös Kuopioon, kun kaupungin urheiluseurat Puijon Pesiksestä Kuopion Palloseuraan tutustuttavat nelipäiväisen tapahtuman aikana kaupunkilaisia lajiensa saloihin.

Keskiviikon ohjelman lähtölaukaus ei ollut herkullisin mahdollinen, kun vain vartti ennen tapahtuman avajaisia torin ylle kertyneet pilvet satoivat rankkasateena alas. Hetken odottelun jälkeen yleisö alkoi kuitenkin löytää jälleen tietään torille ja katsomon lehtereille. Alkamassa oli Leka Volleyn ja Pielaveden Sammon välinen lentopallon näytösottelu.

Tapahtuman avauspäivän ensimmäisenä lajina lentopallo herätti mielenkiintoa allekirjoittaneen kohdalla jo siksi, että se on suurista joukkuelajeista ilmeisesti ainoa, jonka matsia en ole vielä päässyt livenä katsomaan. Muutenkin oli kiinnostava nähdä kentällä Leka Volley, uusi kuopiolainen lentopalloseura, joka pelaa jo heti ensi kaudella Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Loppuviikosta ToriSport esittelisi myös muita mielenkiintoisia lajeja, kuten amerikkalaista jalkapalloa, mutta valitettavasti aikataulut eivät anna omalta kohdaltani tippaakaan periksi.

Myöhemmin illalla ToriSportissa olisi ollut vielä mahdollisuus tutustua ampumahiihdon saloihin sekä päästä esimerkiksi kokeilemaan ammuntaa. Kuudelta lisäksi starttasi firmojen ampumajuoksuviesti, jonka osallistumismaksut lahjoitetaan urheiluseurojen välityksellä vähävaraisille perheille.

Lauantaihin asti torilla sijaitseva peliareena on varsinkin lapsiperheille hyvä kohde. Lajinäytösten ja –kokeilumahdollisuuksien avulla perheen pienimmät saattavat parhaimmassa tapauksessa löytää jopa elinikäisen harrastuksen. Päiväretki tapahtumaan ei edes vaadi sen tarkempia suunnitelmia, sillä vaikka kentän laidalle menisi norkoilemaan milloin tahansa, siellä varmasti tapahtuu jotakin.