Ensimmäiset löylyn tarkkuusheiton MM-kisat järjestettiin Iisalmessa

TIISTAI, 08. HEINÄKUUTA 2014

"Ei mennyt purkkiin"

 

 

Tänään tuli taas kokeiltua jotain vähän normaalista poikkeavaa. Kaverin vinkki kertoi, että Iisalmen uimahallilla järjestettiin saunomisteemainen Iisalmi saunoo -tapahtuma, jonka yhteydessä oli myös löylyn tarkkuusheiton MM-kilpailut. Ei tarvinnut kahdesti miettiä lähtöä.

Sattuneista syistä lähtö Kuopiosta hieman venähti ja pelivaraa ilmoittautua Iisalmessa jäi noin kaksi ja puoli minuuttia. Pikaisen kisaliivin päälle pukemisen jälkeen kisajuontaja tarjosi kuitenkin reiluuttaan vielä mahdollisuuden muutamaan harjoitusheittoon, joilla sai vähän ottaa tuntumaa lajiin ja tekniikkaa tuumaukseen. Tarkoituksena ei suinkaan ollut heittää vain vettä kiukaalle, vaan sinne laitettuun pieneen lasipurkkiin. Puolessa minuutissa kiuasta kohti sai heittää kolme kauhallista, joiden yhteenlaskettu vesimäärä sitten mitattiin. Ei ihan niin helppoa siis…

Pian tämän jälkeen starttasi lopullinen kilpailu, jossa 26 löylyttäjää taistelivat kymmenestä finaalipaikasta. Myöhäisessä ilmoittautumisessa oli ainakin se hyvä puoli, etten päätynyt ihan ensimmäisten joukkoon heittämään, vaan sain hieman vakoilla muiden heittotyylejä. Heittokaarista havaitsi kyllä sen, ketkä olivat tämän lajin ammattilaisia. Kärkipaikan valtasi muuten karsintakierroksen jälkeen kilpailun ainoa Suomen ulkopuolelta tuleva kilpailija, joka sattui olemaan virolainen.

Lopullinen tulokseni 43 millilitraa oikeutti kilpailussa kuudenteentoista sijaan, finaalipaikkaan olisi vaadittu vielä reilut parikymmentä milliä lisää. Ihan jees tulos, sillä harjoituskierroksella kiskaisin vielä kolmesta heitostani kaksi ohi ja kolmannen nipin napin purkkiin. Mielihyvää lisäsi ehdottomasti myös se, että harjoituskierroksella vielä hurjilla tuloksilla loistanut kameramieheni Pyry floppasi täysin saaden yhteensä purkkiin vettä kolmen millilitran verran ja jääden kisassa viimeiseksi. Noh, voipahan kaveri kerskua olevansa virallisesti maailman toistaiseksi epätarkin löylynheittäjä.

Iisalmi saunoo –tapahtuma sisälsi myös paljon muuta kuin kilpailun. Piha-alueella oli tarjolla myös Marttojen makkaraa sekä proteiini- ja aminohappojuomamaistiaisia. Lisäksi heti porteilta meidät repäistiin kokeilemaan hiihtosimulaattoria, jossa hiihdettiin Vasaloppet-hiihtokilpailun viime vuoden maalisuoran viimeisiä kahtasataa metriä. Selkeästi oli kunto loppunut hurjan heittokisan jälkeen, kun ei enää oikein hiihto maistunut.

Alueelta löytyi myös erilaisia saunoja bussisaunasta moposaunaan. Alun perin tarkoituksena oli lähteä heti kisojen jälkeen ajelemaan takaisin kohti Kuopiota sen enempää saunamaailmaa kiertelemättä, mutta saunamestari Timo Kaukonen oli asiasta eri mieltä. Timppa halusi välttämättä lainata meille pyyhkeet ja tarjosi veloituksetta yhden kierroksen rekkasaunassa, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Kiitosta vain kovasti löylyhetkestä!

Iisalmi saunoo jäi tapahtumana positiivisesti mieleen. Jos ensi vuonna olen maisemissa, niin aion ehdottomasti käydä parantamassa kisatulostani ja taistella ainakin finaalipaikasta. Armoton harjoittelu alkaa än-yy-tee nyt!