Viininystävien paratiisi

KESKIVIIKKO, 02. HEINÄKUUTA 2014

Kuopion viinijuhlat täytti jälleen kaupungin satama-alueen

 

 

Kuopion viinijuhlat on vuosittain yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Viiniteltat ja esiintyjät houkuttelevat jälleen tänäkin kesänä satama-alueelle kymmeniä tuhansia ihmisiä, pääosin varttuneempaa väkeä. Omalta kohdaltani tämän kesän viinijuhlat olivat ensimmäiset, joihin ikää riitti osallistua, joten pakkohan tähän paljon kohkattuun tapahtumaan oli käydä tutustumassa.

Tämänvuotinen Kroatia&Slovenia-teema oli ilmeisen onnistunut. Ruokapuoleen en tutustunut mutta kuuleman perusteella se oli aikaisempiin vuosiin verrattuna huomattavasti parempaa. Paria viiniä tuli kyllä maistettua ja niille voi antaa vähintäänkin hyvän arvosanan.

Pientä ihmetystä herätti meidän alle parikymppisten viinijuhlijoiden vähäinen lukumäärä. Totta on se, että viinijuhlat ovat työikäisten festarit jonne erityisesti työporukat suuntaavat joka kesä virkistäytymään, mutta luulisi nyt juhlaintoa löytyvän myös nuorten keskuudesta. Kaikista kahdeksasta viinijuhlapäivästä valitsin tiistain ihan vain sillä ajatuksella, että Cheek vetäisi paikalle eniten nuoria ja siten erilaisia kaveriporukoita olisi alueella pilvin pimein. No, ei ollut, illan aikana nähtyjen tuttujen naamojen lukumäärän pystyi laskemaan kahden käden sormin.

Viinijuhlilla olisi ollut muina päivinä monta muuta hyvää esiintyjää, joita olisin käynyt katsomassa Cheekiä mieluummin, mutta nyt kävi kyllä onni onnettomuudessa. Vaikka olen kaikkea muuta kuin suuri Cheekin fani, niin pakko myöntää, että oli kyllä parhaita livekeikkoja missä olen koskaan ollut. Alan pikkuhiljaa ymmärtää sen, miksi stadionkeikat ovat kaverin kohdalla loppuunmyytyjä.

Tapahtuma oli muuten ihan miellyttävä kokemus, mutta toiste en luultavasti tule siellä käymään ilman suurempaa kaveriporukkaa. Paikallaolijoistakin hyvin tehokkaasti huomasi sen, ketkä olivat tulleet sinne yksin ilman suurempia suunnitelmia – ne, jotka olivat yksikseen juoneet itselleen tukevimman humalatilan. Tämän jälkeen nämä arjen sankarit sitten bongasivat meikäläisen kuvaamassa materiaalia tapahtumasta, juoksivat pullo kädessä huutamaan norjaa linssin eteen ja siten pilasivat valtaosan muuten ihan hyvistä videoklipeistä. Tattista vaan.

Jos muutaman isoilla tapahtumilla pakollisen häirikön sietää, ovat Kuopion viinijuhlat vierailemisen arvoinen tapahtuma. Mitä isommalla porukalla matkaan lähtee, sitä hauskempi ilta on luvassa.