Vesisadetta ja vedonlyöntejä

TIISTAI, 17. KESÄKUUTA 2014

Tiistai-ilta on ravi-ilta

 

 
Edes huono sää ei näytä jättävän kuopiolaisia ravipäivänä kotisohvalle. Ja kyllähän sen toisaalta ymmärtää, sillä hevosurheilulla on Pohjois-Savossa erittäin suuri kannatus ja vahvat perinteet. Ravirata on selkeästi monelle ihmiselle enemmän kuin hevosurheilukeskus, se on myös kohtaamispaikka, jossa tavataan sekä vanhoja tuttuja että luodaan uusia ihmissuhteita.
 
Kuopion raviradalla ensimmäistä kertaa vierailleena yllätyin siitä, miten iso se ihan oikeasti oli. Telkkarista raveja joskus vahingossa seuranneena rata on näyttänyt ainakin tuhat kertaa pienemmältä.
 
Myös katsomotiloja oli paljon enemmän kuin olin osannut odottaa. Sisäkatsomorakennuksessa oli tilaa ties kuinka ja paljon, autokatsomossa vielä sitäkin enemmän.
 
Illan mahtavin hetki oli aivan selkeästi silloin, kun pienet, polvenkorkuiset tenavat, mittelivät keppihevoskilpailussa taidoistaan. Vanhempien lasten ikäluokissa sama kilpailu oli lähinnä juoksukilpailu keppi haarovälissä, mutta viisivuotiaiden ja sitä nuorempien kisassa osa yritti selkeästi jopa "ratsastaa kilpaa" keppihevosillaan. Joskus olen tuollekin harrastukselle nauranut, pakko ottaa nyt sanojaan vähän takaisin.
 
Nyt pidetään blogin suhteen parin päivän hengähdystauko, sillä perjantaina täällä tullaan hengittämään ja puuskuttamaan niidenkin päivin edestä... miksi, se selviää pian!