Tampereen Kiipeilykeskus

MAANANTAI, 29. HEINÄKUUTA 2013

Ähisten ja puhisten pitkin seiniä

Ettei menis täydeksi löysäilyksi, rentoiluviikonlopun jälkeen tuli tarpeeseen harrastaa vähän liikuntaa.  Sain seinäkiipeilystä hyvän pikku maistiaisen Merun tapahtumapäivässä ja nyt kävin kokeilemassa sitä sitten ihan kunnolla. Mentiin kaverin kanssa Tampereen Kiipeilykeskukseen Nekalaan. Meidät vastaanotettiin ystävällisesti,  ja ensimmäisenä pistettiin kiipeilykengät jalkaan ja valjaat päälle. Sen jälkeen saimme rauhallisen, hyvän opastuksen.  Testattiin ensin köysivarmisteisia seiniä, toinen varmisti aina kun toinen kiipesi. Touhu oli alussa vähän kuumottavaa, en tiedä kumpi oli pahempi rasti, korkealle kiipeäminen vai kaverin varmistaminen. Kuten olettaa saattaa kaikki meni kuitenkin ihan hyvin, ja parin kerran jälkeen oli jo paljon rennompi olo.

Ensimmäisenä testaamamme "radan" pääsi hyvin kattoon saakka. Velipojat oli käyny aiemmin kiipeilemässä ja kokeilleet yhtä tiettyä rataa, missä seinästä nousee aika voimakas kulma. Pakkohan pikkusiskonkin oli sitä sitten testata :D Kiipesinkin vissiin veikkoja korkeammalle, mutta en kuitenkaan ihan päässyt yli siitä kulmasta. Kaveri oli edellisellä kerralla päässyt sen ylös asti. Oli muuten ihan kiva että matkassa oli mukana kaveri, jonka kanssa ollaan suunnilleen yhtä pitkiä. Oli samanlaiset haasteet kun kokeiltiin samoja reittejä. Köysivarmisteisten seinien jälkeen kokeiltiin boulder-kiipeilyseiniä, joissa kiivetään ilman valjaita, ja alapuolella oli patjat.

Köysivarmisteisia seiniä. Keskellä näkyy "reitti" jota yritin mennä...Eeeehkä ens kerralla ylitän ton kulman ihan loppuun saakka ;)

Siellä mentiin..

Pidin erityisesti siitä, että tässä lajissa saa sykkeen nousuun nopeasti ja tulee tehtyä töitä koko kropalla. Ja touhu oli myös yllättävän koukuttavaa! Jos kosahti aina johonkin tiettyyn kohtaan, sitä vähän sisuuntui ja halusi koittaa vaan uudestaan ja uudestaan :D Kivaa, rankkaa ja haastavaa. Kiipeilykeskukseen voi mennä vaikka ihan vaan testaamaan, tarjolla on myös erilaisia kortteja ja vuosijäsenyys. Keskuksessa järjestetään kiipeilykursseja, ja opastusta voi tilata myös erilaisille ryhmille. Myös saunatilat ja kuntosali löytyy. Jos kiipeily vähääkään kiinnostaa niin kannattaa ehdottomasti kokeilla!

PS. Käytännön kautta opittua: leikkaa kynnet ennenkuin meet, helpottaa hommaa mukavasti :D