Risteilyllä

SUNNUNTAI, 21. HEINÄKUUTA 2013

105-vuotiaan vanhanrouvan kyydissä

Reissublogisti kävi vähä risteileen. Hyppäsin Särkänniemen kupeesta, Mustanlahden satamasta juhlavuottaan viettävän höyrylaiva Tarjanteen kyytiin. Kuljin Runoilijan Tie -nimisen reitin, Tampereelta Muroleen kanavan kautta Ruovedelle ja lopulta Virroille. Virrat ja Ruovesi on muutenkin jääny hämärän peittoon, niin nyt oon sitte nähny näitä paikkoja ainaki vesiltä käsin.

 Mustanlahden satamaa laivan kannelta käsin

Oli aika KYLMÄ kuurosateinen päivä, välillä oli ihan sininen taivas ja välillä tosi synkkää. Oikein upeella kelillä ois saanu viä paremmin risteilyn tuntumaa kun ois voinu istua enempi kannella. Mutta ei se mitään, ainaki laivan ravintola palveli meitä hyvin ja paisto se aurinkokin välillä. Matkassa oli mukavasti porukkaa, mm. espanjalaisia, jotka ihmetteli että onko täälä aina näin kylmä :D Suomen kesä on raaka ja ihana.

Pitkän risteilyn aikana alkoi hiukoa, ja lounaaksi saatiin salaattia, lohta ja (uuni?)juureksia. Juureksista on pakko antaa extraplussaa, sopivan pehmeitä ja maukkaita! Jälkkärilätty ja kahvit päälle, niin jaksoi taas. Ihmiset oli hyvällä tuulella ja kaikki osas käyttäytyä. Kaikki mökkiläiset ja ohi kulkevat veneilijät heilutti kun mentiin ohi. Muroleen kanavassa ja Ruovedellä ihmisiä oli paljon porukkaa laiturilla. Ei ne kaikki kyytiin hypänny tai ollu ketään vastassa, oli muutevvaan kattomassa kun vanha höyrylaiva menee ohi. 

Keli synkimmillään

Ja sitten paisto taas aurinko... Ruoveden satamaa

Ja upee botski se oliki! Vanhan laivan tunnelma oli ihana, tässä ei kuljettu ny millään modernilla pelillä ja hyvä niin. Jännittävää ajatella, mitä kaikkee laiva on vuosien varrella nähnyt. Liikennöinti on alkanu yli sata vuotta ennen kun oon itte ees syntyny. Seiniltä pysty lukeen laivayhtiön historiasta, ja aina kun ohitettiin joku mielenkiintoinen kohde, selostus tuli kaiuttimista.

Pikkusen tuulista...

Välillä mentiin  todella kapeista vesistöistä, ja tuntu ihan että mahtuukohan tää tästä :D Myös laivassa yöpyminen ois varmaan ainutkeranen kokemus, siellä oli 4 hyttiä yöpymistä/päiväkäyttöä varten. Mukaansa saa maksusta ottaa polku- tai moottoripyörän. Niillä voi sitten omatoimisesti jatkaa Virtain kaupungista eteenpäin. Me ei moista oltu edes ajateltu, mutta bussiliikenne oli hyvin järjestetty. Meitä oli kuski laiturilla vastassa kun laiva saapu satamaan. Siitä kipitettiin linjurin kyytiin ja kotimatkalle.

Hienoo että tuli lähdettyä. Kiireetöntä tunnelmaa kauniissa maisemissa, ei ollenkaan hassumpi tapa viettää lomapäivää! Loppuun vielä muutama videonpätkä reitin alkupäästä, pääsin katteleen Särkänniemeekin vesiltä käsin.

http://www.youtube.com/watch?v=WbTWALZeV38&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=bhdGQsaRxVY&feature=youtu.be