Mielikylvyssä

PERJANTAI, 19. HEINÄKUUTA 2013

Stressit veks ja divaanille pötköttään

Taas todistettiin puskaradion toimivuus! Kaverini oli jostain kuullut Mielikylpy-nimisestä rentoutussalista, ja puhui siitä mulle (olinkohan alkukesästä sen näkönen, että pieni stressinposto tulis tarpeeseen? :D) Nyt kävin viimein katsastamassa, mistä oikein on kyse.  Mielikylpy sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Näsilinnankadulla, ja se on Suomen ensimmäinen  rentoutussali. Siellä järjestetään monipuolisia rentoutustunteja, joiden pyrkimys on vähentää stressiä ja ylläpitää/parantaa psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia. Mulla oli takana (pitkästä aikaa) suorastaan veemäinen päivä, joten ajattelin että nyt on todellakin ideaaliolosuhteet testata tuntien toimivuus.

Kävin koittamassa MindPump™  -tuntia. Mut ohjattiin saliin odottamaan tunnin alkua, siellä oli hämärä valaistus ja hiljaista musiikkia. Kun asetuin divaanille makaamaan, laitoin tyynyn mukavasti ja vedin ihanan lämpöisen viltin päälleni, ajattelin että tää on aika taivaallista. Seuraavan tunnin aikana mun ei tarttis tehdä MITÄÄN. Suggestiorentoutuminen oli mulle vierasta, mutta mulla oli kuitenkin jotain mielikuvia rentoutuskaseteista, ja tässä oli kyse aikalailla samasta hommasta. Alkuun tunnistin jälleen itsessäni hitaasti lämpiävän suomalaisen, ja mun oli vaikeaa suhtautua ohjaajan matalaan puhetapaan ja äänenpainoihin. Pian kuitenkin huomasin, että homma toimii. Jossain kohtaa vajosin sellaiseen horrostilaan, unen ja valveen rajamaille. Tunnin jälkeen olo oli rentoutunut mutta virkeä. Olin loppupäivän varmana tehokkaampi ja hyväntuulisempi, kuin mitä olisin ollut, jos olisin jättänyt tämän tauon pitämättä. Tunnilta menin takaisin jatkamaan työasioita, paremmalla fiiliksellä.

Rentoutussali

Rentoutumista voi harjoitella kotioloissakin, jos vain osaa ja muistaa.. Ite teen töitä paljon kotona, joten siinä ympäristössä ne tekemättömät työt (tai tiskaamattomat tiskit) rupee helposti huuteleen nurkista, vaikka yrittäisi keskittyä muuhun ;) Siksi oli mukavaa mennä paikkaan, jossa saa luvan kanssa rentoutua, kun et voi tehdä oikein muutakaan. Mitään ei tarvitse osata, eikä mitään valmistautumista (erityisvaatetusta tms) tarvita. Sinne voi mennä nollaamaan mielensä vaikka suoraan työpäivän jälkeen. Voisin kuvitella, että esimerkiksi kotiäidille/-isälle tollanen tunnin hiljasuus ja toimettomuus vaikkapa kerran viikossa olis ihan luksusta..!

En yhtään ihmettele, että Mielikylvylle on kysyntää. Toisaalta se on ehkä jossain määrin surullista, ja kertoo nykymeiningistä aika paljon. Joka paikka on täynnä ärsykkeitä ja kaikki elämän osa-alueet harrastuksia myöten liittyy suorittamiseen. Jos tulee rauhallinen hetki vaikka bussimatkalla, niin sitte kaivetaan se älypuhelin kassista ja ruvetaan sitä räpläämään. Kun joskus ois hyvä vaan olla. Tietenkin rentoutumista on monenlaista, ja esimerkiksi mökkisauna tai moottoripyöräily voi ajaa saman asian. Tässä on kuitenkin hyvä vaihtoehto niille, joilla ei oikein oo paikkaa missä voisi pieneksi hetkeksi repäistä itsensä irti arjesta. Oli stressiä tai ei niin avoimesti koittaan vaan, tunnitkin voi helposti varata netistä!