Hello horses here we come!

KESKIVIIKKO, 17. HEINÄKUUTA 2013

Uusi aluevaltaus; Teivon tiistairavit!

Mullahan ei ole paljo minkäämmoista kokemusta hevosurheilusta. Ystäväni Linda on asian suhteen samallainen ummikko kun määkin. Eilen kuitenkin astuttiin lähemmäksi hevostelun syvempää ymmärtämistä, kun mentiin molemmat ekaa kertaa raveihin! Teivon raviradalla järjestetään tiistairaveja, joihin on vapaa sisäänpääsy. Siispä sinne suunnattiin.

No eihämmeistä kumpikaan ollu käyny edes Teivon parkkiksella ikinä. Eli mansepisteitä on jälleen kartutettu, matkalla kohti TosiTamperelaisuutta.. Varattiin niin hyvin matkustamisaikaa, että ehdittiin käydä tankkaamassa (omia vatsojamme) viereisellä liikenneasemalla. Niillä oli myynnissä keppihevosia. Ajateltiin vähän että oisko ostettu ja pidetty kans vähä jotaki omia laukkakisoja siä ravien ohessa.. No mutta, ne jäi kuiteski hyllyyn tällä kertaa. Safkailun ohella mietittiin, että vastaako meidän mielikuvat ravikansan syvistä riveistä lainkaan todellisuutta. Oma ennakkoluulonihan oli, että suurin osa on keski-ikäisiä miehiä, joilla on sopivan tuhti etureppu ja ravilippis syvällä päässä. Kävi kuitenkin ilmi, että näkemykseni oli hieman suppea ;) Oli siä niitä lippahattuhemmoja juu jonkin verran, mutta yllättävässä määrin oli ihan nuortakin porukkaa.Ja naisia suunnilleen samavverran kun miehiäkin. Ja lapsia. Ja koiria, hyvät hyssykät en ollu tajunnu että niitäkin vois olla siä niin paljon!

Ei sitte lähetty laittaan rahojamme likoon ravureiden puolesta. Hyvä niin, koska aina kun me mututuntumalta veikattiin että mikä numero voittaa niin eiköhän juuri se heppa alkanu laukkaamaan tai pääty muuten vaan hännille. Olis tiätty mielenkiintosta ymmärtää vähän enempikin noista pelikuvioista, mutta tällä kertaa meille riitti huviksi ihan vaan katselu. Ja  huvituksesta kävi myös toi hevosten nimiin tutustuminen. Muun muassa MegaHela kohosi suosikkien joukkoon.

Mutta joo, oli kyllä kokemus kerrassaan! Avoimilla miälillä vaan uusiin juttuihin, niin voi tulla positiivisia yllätyksiä. Tiedä sitten että ymmärränkö nyt yhtään syvällisemmin tota hevosurheilua, mutta oli meillä ainakin hauskaa :D

Peeäs: Jos menet raveihin, pukeudu lämpimästi. Alueella tuulee.