Leporannan taidekeskus

SUNNUNTAI, 14. HEINÄKUUTA 2013

Maalaustaiteen ystäville

Tänään pyörähdin Längelmäellä Leporannan taidekeskuksessa, keskellä maaseutua. Paikkaan oli mukava mennä, sillä meidät vastaanotettiin kovin ystävällisesti. Saimme esittelyä paikasta, mikä oli hyvä, koska kukaan meistä ei ollut ennen käynyt Leporannassa.

'Esillä oli 250 taidetosta yli viideltäkymmeneltä taiteilijalta. Runsaasti katsottavaa siis! Teokset olivat pääasiassa maalauksia ja grafiikkaa, niiden lisäksi esillä oli mm. koruja ja ulkona oli jonkin verran tilataideteoksia. Ei veistoksissakaan mitään vikaa oo, mutta koska ite oon mieltynyt etenkin maalaustaiteeseen, retkikohde oli mulle mieluisa. Tauluja oli monenlaisia, ja tyylejä yhtä monta kuin taiteilijoitakin. Kiinnostavaa, sieltä löytyi ne omat suosikit ja sitten myöskin ne tyylit, mitkä ei aukene itelle ollenkaan. Kuka mistäkin tykkää, varmasti löytyy jokaiselle jotakin :) Itelle jäi erityisesti mieleen Stig Rosenlundin häkellyttävän upeat maisemamaalaukset ja etenkin se, miten taitavasti niissä oli käytetty valoa. Käsittämättömän hienoja! Inspiraatio iskee, kun katselee muiden töitä. Maalaustarvikkeet löytyy kyllä.. Jospa syksyllä kaivaisin ne pois pölyttymästä ja herättelisin vanhaa harrastusta uudelleen.Teokset olivat sijoiteltu kolmeen eri rakennukseen. Yhdessä niistä oli esillä naivistisia töitä. En oo mikään naivismin varsinainen ystävä, mutta kyllä ne aiheet sai silti hymyn huulille...

Lopuksi nautittiin vielä teetä ja jäätelöä pihapöydässä, minkä jälkeen lähdettiin ajelemaan taas kotioppäin. Jos maalaustaide yhtään kiinnostaa, niin suosittelen pistäytymään! Pääsylippuja varten kannattaa varata käteistä mukaan. Ja jos sitä käteistä on mukana isompikin tukku, ja joku taulu ihastuttaa oikein erityisesti, niin sen voi samalla reissulla ostaa pois ja viedä kotiin ;)