Exploring Herwood

LAUANTAI, 13. HEINÄKUUTA 2013

Rantakiertue-touhuja. Hervantajärvi, Ahvenisjärvi ja Kauksun stadion.

Mitä Tamperelainen tekee kauniina päivänä? Menee tiätysti Hervantaan. Tää Suomen tunnetuimpiin lähiöihin lukeutuva kaupunginosa on täynnä mm. spurguja, aggressiivisia maahanmuuttajia, ryyppääviä opiskelijoita ja muuta aatelia. Raiskauspusikot ja ympäriinsä jätetyt huumeneulat tarjoavat asukkaille mukavaa arkipäivän jännitystä....Ja pah! Hervanta (kavereiden kesken Herwood) on oikeesti aika kesy ja huomattavasti mainettaan parempi paikkka. Mutta ohan se tiätty semmonen oma "pikkukaupunkinsa" Mansen sisällä. Siältä löytyy kelat, kirjastot, kauppakeskukset ja muut. Kaupunginosa nielee ihmisiä, koska sinne kun muuttaa niin ei oikeastaan tarvitse lähteä ikinä käymään kaupungilla tai muuta, koska hervannasta löytyy kaikki. Eli ohan se ny vähänniinku turistilomalle lähtis ku hyppää kakskolmosen kyytiin ja jää vaikka Opiskelijankadulla pois.

Mää menin sinne hyvän ilman ja testaamattomien rantojen perässä. Ensteks mentiin siskon kanssa Hervantajärven rannalle, ja se olikin aika kiva! Oli nurtsi, hiekkaranta, laituri, pukukopit ja wc:t. Vesi oli pitkälle aika matalaa, joten suosittelen lapsiperheillekin. Ja toisekseen, avara nurmi rajoittui molemmin puolin metsikköön, joten penskojen kirmausalue on kuitenkin rajallinen. Eli siellä perheenäiti spottaa oman puuttuvan lampaansa aika helposti :) Miinusta siitä että tää ei oo mitenkään ihan sikalähellä, vaikka pyörällähän tonne polkasee helposti. En tiä meneeksiitä joku bussi näppärästi ohi vai ei..

Hervantajärven uimarannalla...Ei ollu kyllä mun kellukkeet ;)

Hervantajärven uimaranta

Mää tai sisko ei kumpikaan tiedetty tarkalleen että mikä toi Ahvenisjärvi oikeen on. Tiedettiin vaan että se on jossaki Hervannan kirkon takana, ja ajateltiin, että voiskohan siellä uida tai rillata itteensä. Matkalla spotattiin sellanen lasten leikkiväline-keinu-systeemi. Yhteistuumin päätettiin mennä sitä testaileen. Siis eihän sevväliä vaikka molemmat lähestytään kolmeekymppiä... Välillä voi vähän lapsettaa. Mitään painorajaakaan ei näkyny, siispä mentiin ilolla keinumaan :D Ei alkuun ihan osattu, ei meinannu lähteä pyörimään se systeemi. Killuttiin vaan ja naurettiin niinku pikkukakarat! Siis tää oli varmaan hauskempi ku ykskää Särkänniemen laite. Huh, tästä töhöilystä löytyy ihan videookin, täältä: http://www.youtube.com/watch?v=DlKeGHlTzTg&feature=youtu.be

Ja eihän siä Ahvenisjärvellä viittiny jäädä ottaan arskaa, sevverran oli noita vanhan koulukunnan Hervantalaisia laitapuolenkulkijoita saapunu sinne puistonpenkille kokoustamaan. Siinä ku ois ruvennu heittämää vaatetta pois niin tiä sitte mitä ois käyny, kun kommenttia saatiin jo ihan vaan ohikulkiessamme :D Vaikka ois siä ollu semmonen kiva laituri ja kaikkee.

Kaukajärven uimala

Nomutta, me lähdettiin sitte legendaariselle Kaukajärven soutustadionin rannalle. Stadioni ei petä ikinä. Siä on arskalaituri, hyppylaituri, vessat, kioski, nurmikkoo, sauna ja mitänäitänyo. kaikkee löytyy siis! Siä on myös yks jos toinenki viettäny teinivuosiensa kesäiltoja, millon missäkin merkeissä... Mutta aivan mahtis auringonottopaikka! Vaikka nyt ei ollu kyllä mikään hellekeli, mutta ei haitannu. Ruskettaa se aurinko kuitenkin.. Tonne ei kyllä kannata suunnata jos haluaa olla yksin, koska yleensä siä on pari muutaki rillaajaa paikalla. Kaiken ikästä ja näköstä väkee! Ainut miinus on järven pohja. Ei mitään pehmeetä hiekkaa vaan semmosta pientä ei-niin-mukavantuntusta kivee. Tommosia pikkuvikoja.. Vesi oli 21-asteista, tuntu kyllä kylmemmältä.. Mut mukavaa puuhaa tommonen pötköttely!