Herkkuja ja aarteita Tallipihalla

KESKIVIIKKO, 10. HEINÄKUUTA 2013

"Miksen oo käyny täällä aiemmin..?"

Oon taas astetta parempi tamperelainen, kun oon ny vihdoinkin vieraillu Tallipihalla (kyä jokasen tamperelaisen pitäs käydä tua). Mesta on peräsin 1800-luvulta, ja se on aikanaan rakennettu paikallisen tehdaspampun hevosia ja niiden hoitajia varten. Oon kävelly siitä ohi ainakin sataviistoista kertaa, mutten oo ikinä poikenny porteista sisään. Nyt poikkesin, ja ihastuin!

Serkkutyttö lähti seuraneidiksi, ja yhessä suunnistettiin ensin Tallipihan kahvilaan. Sisäänkäynti vanhaan puutaloon oli söpöllä pikkukujalla. Rakennus oli sisältäkin viehättävä ja sateiseksi päiväksi siellä oli yllättävän paljon vilinää. Meidät otettiin avokätisesti vastaan, syötiin herkulliset ja täyttävät salaattilounaat.

Susanna Laine palveli meitä hymyssä suin

Lautasella oli kaikenlaista, kuitenkin sopivasti erillään niin, että omat mahdolliset inhokit (jos ei vaikka tykkää oliiveista tms) ois ollu helppo jättää syömättä. Mullei kyä sitä ongelmaa ollu :D Salaattiin sai valita mieleisensä täytteen, ite päädyin halloumiin ja serkku valitsi vuohenjuuston. Nams. Jälkkäriksi annokseen ois sisältyny kahvit ja pipari, mutta me saatiin valita vitriinistä mieleisemme makeat. Paikan ystävällinen emäntä Susanna Laine osasi suositella juur oikeet herkut ja neuvoi meitä myös kahvi-/teevalikoiman suhteen. Gluteenittomiakin tuotteita löytyi, pisteet siitä. Kahvilasta jäi hyvä mieli! Voiskin alkaa sopia lounastreffejä tonne, näiden ainaisten Hämeenkadun ketjukahviloiden sijasta..

Herneenversoja, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja...

Hauskat kangasviirit

Seuraavaks me ja täydet vatsat lähettiin tutustuun pihapiiriin. Puodit oli täynnä käsitöitä, designia, kaikkia ihanuuksia. Tallipihan suklaapuodista löytyy herkkusuille kaikkia semmosia hyviä, mitä ei marketin karkkihyllyltä saa (esimerkkinä vaikkapa vaahtokarkki-kukkakimppu). Myös pihakioskeissa on heinäkuun ajan kädentaitajia myymässä tuotteitaan. Mukaan tarttui muutama kiva pikkujuttu, mutta ne on semmosia hyshys-lahjahommia mitä ei voi viä paljastaa :D

Ja koska kyseessä on Tallipiha, ei pidä unohtaa ponia, vossikkaa ja kanoja. Talutusratsastusta ja hevosvaunuajelua on tarjolla pientä maksua vastaan. Tää paikka on takuuvarmasti kiinnostava lastenkin mielestä, eli kantsii ottaa muksut mukaan kun menee. Tallipihalla järjestetään säännöllisesti myös erilaisia tapahtumia, tarjontaan kannattaa tutustua niiden nettisivuilla: http://www.tallipiha.fi/. Mukava paikka, suosittelen lämmöllä!