Sata-Häme Soi

MAANANTAI, 08. HEINÄKUUTA 2013

Pikkukaupungin sykkeessä

Lauantaina Jämiltä lähdettyäni kävin vielä Ikaalisissa. Pitihän sinne taas poiketa, kun se oli niin sopivasti siinä matkan varrella. Ikaalisissa oli nimittäin meneillään Sata-Häme Soi festarit, ja pikkukaupunki oli todellakin heränny eloon! Erityiskiitos Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:lle ja Sirpa Salkoaholle, kun järjestyi tää mun vierailu niin mukavasti lyhyellä varoitusajalla. Jos suunnittelet reissua Ikaalisiin, niin kannattaa ehdottomasti soittaa tai vierailla tuolla matkailutoimistolla. Sieltä saat parhaat vinkit alueen tarjonnasta!

Jalkauduin festivaalipuistoon ja kattelin ympärilleni. Kojuista sai ostettua tanssikenkiä, hierontaa, kalaa, koruja ja kaikkee mitä keksiä saattaa. Ite sorruin ja ostin englantilaista toffeeta. Sikahyvää, sikakallista! Sitten kävin tutustumassa puistolavan soitantaan lähemmin, pysyttelin kuitenkin sen verran kaukana tanssilattiasta ettei vanhingossakaan joutunu tanhuamaan :D Tanssiharrastajalle tää festivaali on  ihan huippu, tanssimusiikkia joka paikassa, parketti ulkosalla ja tanssittajia ympäri Suomee, mikäs sen parempaa? Vähän vaihtelua perinteisille lavatansseille. Tai sitten voi ihan vaan istahtaa nauttimaan musiikista ja tunnelmasta, niinkun minä tein.

Illalla kävin katsomassa Taraf de Haïdouks-nimistä mustalaisorkesteria. Konsertti oli harvinaislaatuinen tuulahdus toisesta kulttuurista, kyseessä on maailman kuuluisin mustalaisorkesteri (uuuu Johnny Deppkin fanittaa noita). Soitanta oli  vauhdikasta kun sedät ja paapat laitto menemään! Oli harmonikkaa, viulua, huilua ja kaikenmoista. Ei tästä ny ihan mun lempibändiä oo tulossa, mutta oli avartavaa käydä katsomassa. Vastaanotto oli vähän semmonen joko tai. Suuri osa yleisöstä eli aika villistikin (ottaen huomioon että ite edustin nuorinta jaostoo ja keski-ikä oli 40+?) konsertin mukana. Mutta juttelin myös ihmisten kanssa jotka tuumas että konsertti ei napannu alkuunkaan. Ite oisin oottanu että showssa olis ollu viä vähän enemmän iloa mukana. Ny mentiin enempikin voimalla eteenpäin.

Lopuksi poikkesin kurkkaamassa festivaalipuiston iltameininkejä. Musiikki soi ja ihmiset nautti auringosta. Tää oli tämmönen positiivinen kesätapahtuma, en spotannut yhtään ördääjää. Tai tappelua. Aika harvinaista!