Hei me lennetään!

SUNNUNTAI, 07. HEINÄKUUTA 2013

Jämi Fly In 2013

Perjantain keikkariennoista selvittyäni suuntasin Jämikeskukselle Jämi Fly In -tapahtumaan. Heti alueelle käveltyäni pääsin seuraamaan huimapäisten Cageridersien surmanajoshowta. Kaks (!) miestä pallohäkissä ajelemassa prätkillä, huhhuhhh. Jännitystä lisätäkseen ne otti vielä yhden vapaaehtosen pallon keskelle seisomaan. Mahto sitä mimmiä hiukan kuumottaa..

Seuraavaksi kiipesin harjulle katselemaan airshowta. Ensimmäisenä ohjelmassa oli Messerschmitt miniautojen näytösajo. Sen jälkeen nähtiin mm. taitolentoa, laskuvarjohyppyjä, rc-lennokkinäytöksiä.. Noi lennokkihommat oli taidokkaita ja ihan hianoja seurata, mutta silti mua jollain tasolla huvitti :D Mulla on piäniä vaikeuksia suhtautua täydellä vakavuudella tähän isot miehet&pienet lennokit yhtälöön. Mutta vika on minussa, ehkä ymmärtäisin jutun jujun paremmin jos olisin ilmailuharrastaja...?

Toi on varmasti niiiiin upeeta !

Terkkuja taivaalta!Ystävällinen kanssamatkustaja otti kuvan.

Airshown jälkeen hyppäsinkin helikopterin kyytiin!!!Nyt sinne tuli sitte mentyä kun viimeks jäi väliin.. Lennosta kiitokset Suomen Helikopterikeskukselle (http://www.helikopterikeskus.com/). Oli kyllä huisia, mahtavaa päästä kattelee ympärilleen vähän uudesta perspektiivistä. Siä mentii ja ihasteltiin maisemia. Videoo noususta löytyy täältä:  http://www.youtube.com/watch?v=4YzE5wPXZoI&feature=youtu.be

Art boss Sami Saikkonen opastettavana

Alueella oli myös sellainen Kiiking-keinu, jolla pääsi meneen ympäri jos sai tarpeeksi kovat vauhdit. Tapahtuman taiteellinen johtaja Sami Saikkonen kokeili keinua, ite en edes harkinnu uskaltavani. Oli piäntä vaille että Saikkonen olis menny keinulla ympäri, muttei sitten ihan kuitenkaan päässy. Käski sanoa ettei uskaltanut, mutta totesi kuitenkin koittavansa uudestaan seuraavana päivänä ;)

Semmosta Jämillä, väkee näytti riittävän!Jotkut tuli paikalle motskareilla, jotkut lentokoneilla, ja olihan tua noita autojakin. Ite en ehtinyt viipyä kuin jokusen hetken, varmasti monia mielenkiintosia juttuja ois ollut myös perjantaina ja sunnuntaina.