Kallenaution kestikievari

PERJANTAI, 05. HEINÄKUUTA 2013

Taidetta ja sapuskaa historiallisessa miljöössä

Tänään kävin tutustumassa Kallenaution kievariin Juupajoella. Pihapiiri on vanha, vihree ja viehättävä, täynnä historiaa. Emmää ny rupee mitään historiikkia pitään sen kummemmin, muuta kun että on tuolla aikanaan yöpyny mm. tämmönen Topelius niminen kaveri. Ja vähän muitakin... Historiaa löytyy tarkemmin täältä: http://www.kallenautio.fi/historia.html

Pihapiiriä

Tällä hetkellä kievarissa on myymälä, museo, kahvila (lounastakin saa, ja juhlia voi järjestää) ja esillä on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Nyt siä on esillä Pitkämäen perheen näyttely "Isä ja kakarat", minkä perässä mää sinne oikeestaan alunperin lähdinkin. Uumoilin, että nyt on varmaan jotaki komeeta näytillä, ja niin olikin. Yhdessä perheessä tuntuu olevan lahjakkuutta vähän jokaisella. Itte pidin erityisesti siitä, että näyttelyssä oli monipuolisesti erityyppisiä ja eri tekniikoilla tehtyjä töitä vuosien varsilta. Oli karikatyyrejä, maisemia, henkilökuvaa..  Teokset olivat pääasiassa öljyväri-, tussi, ja lyijykynätöitä.

Tarkkaa jälkeä

Ja se Kallenaution miljöö on aika ihana. Lapsille on  oma leikkitupa ja päärakennuksen pirtissä pääsee tutustuun paikan historiaan tarkemmin. Aittarakennuksen museossa on kaikkia vanhoja työvälineitä. Kyllä tuntee ittensä välillä hölmöksi kun ei ollu kaikista esineistä palan hajua, että mitä niillä on aikanaan tehty.

Mummolatunnelmaa kahvilan ikkunalla

Kaiken ihmettelyn jälkeen otettiin vielä jäätelökahvit kaikessa rauhassa. Santsikuppikin ois tullu kaupan päälle, mutta eihämme enää  semmosta jaksettu.. Kannattaa poiketa sillä suunnalla ajellessa, kaunis ja kiireetön paikka!