Yhtä teatteria koko ilta

TORSTAI, 04. HEINÄKUUTA 2013

"Kaikenlaista sitä minulle sattuukin..."

Kanta-Teiskon nuorisoseuran kesäteatteri oli uus kokemus mulle. Siellä esitettiin Ludvig Holbergin klassikkonäytelmä (kuulemma, mää olin tällä kertaa niin sivistymätön etten ollu kuullu tosta aiemmin) Jeppe Niilonpoika, Mikko Joukamaan päivittämänä versiona. Nomutta pääsinpä ainaki tuorein silmin tätä katselemaan.Oli tosin pari mutkaa matkassa ennenkun olin perillä. Ehämmää ollu ennen kiireistä lähtöö ehtiny kauheesti kattoon että mihin sitä ollaan menossa. Jos oisin järjellä aatellu niin oisin tasan tarkkaan tienny mistä nopeiten ajaa. Mutta ei, kuuntelin navigaattoria, ja heti väärälle reitille käännyttyäni tiesin että ou nou! Siä sitä köröteltiin meneen, ja sitten oli viä vähän tietöitä yms..Onneks lopulta ehdin, enkä ollu ees vika, huh!

Näytelmä kertoi periaatteessa hyväntahtoisesta, alkoholisoituneesta Jeppe Niilonpojasta, jonka viinalasi vaihtui koko ajan isompaan ja isompaan. Lopulta ryypättiin ämpäristä. Ihan alkupuoli tuntui ehkä hieman yllätyksettömältä, mutta sitten päästiin vauhtiin ja hauskaa tuli! Näytelmässä oli kaikkia kivoja yksityiskohtia mistä pidin, niinkuin esimerkiksi ratkaisut millä siirryttiin paikasta tai hahmosta toiseen. Myös ajankohtaiset viittaukset tämän päivän politiikkaan jaksoivat naurattaa. Vanha näytelmä ajan hermolla.

Kahdeksan hengen poppoolla oli saatu paketti hyvin kasaan. Pääroolin esittäjä Juho Keränen teki suurimman työn ja keräsi pisteet vakuuttavana, sympaattisena juoppo-Jeppenä.  Ja toiset lempparit oli ihan ehdottomasti agentit Monni ja Kvarnsten! Aivan huippuja, uhkailivat mm. Supolla, Valpolla ja Karpolla... :D

Väliaikakahvit ja pullat kuuluivat (edullisen) lipun hintaan. Miljööstä ja ilmapiiristä oli onneksi kaukana sellainen "turhantärkeys", jonka silloin tällöin mielletään liittyvän teatteriin. Siksi pidän kesäteatterista yleensäkin. Ihmiset ei oo niin paskanjäykkinä liikenteessä. Pienehköt tilat ja näyttämö olivat söpöt ja toimivat. Lähtiessä olis ollut kiva vähän jututtaa näyttelijöitä, mutta koska saavuin viimeisten joukossa, mun piti tiätty ensimmäisten joukossa ajaa autoni pois muiden tieltä. Oma vika. Mutta mukavaa oli!

Jos sääkin haluat tonne, niin voit kattoo aikatauluja vaikkapa täältä: http://www.kantateiskonnuorisoseura.com/