Herra Hakkarainen ja Hitler

TIISTAI, 02. HEINÄKUUTA 2013

Satumaailmassa

Aamulla startattiin siskon perheen kanssa kohti Sastamalaa ja Herra Hakkaraisen taloa. Ja sepä olikin ihana paikka! Aikuisellakin oli kivaa, ja jos oisin lapsi niin oisin varmaan totaalisesti seonnut sukkiini.

Oon aina pitänyt Mauri Kunnaksen kuvituksista, ja tää oli niinkuin olisi hypännyt sisään Kunnaksen kirjojen maailmaan. Yläkerrassa tutustuttiin Herra Hakkaraisen kotiin ja Sir Artturin Ritarisaliin, alakerrassa oli Koiramäki ja avaruushuone avaruusaluksineen. Sitten löytyi myös rauhallisempi huone, jossa lapset voi piirtää ja aikuiset katsoa Mauri Kunnaksesta kertovaa dokkaria. Talo oli oiva lasten seikkailuille, ja siellä pystyi laskemaan liukumäkeä tai esittämään vaikka teatteria. Leikkikaluja ja roolivaatteita oli riittävästi joka huoneessa. Itsekin oli hyvällä mielellä kun kaikki lapset oli niin intoo piukassa. Myös itse Herra Hakkarainen käveli unissaan meitä vastaan ja kävi tervehtimässä lapsia! ;)

Lohikäärmeen kanssa hengailtiin

Kävin avaruudessa

Takapihalla oli vasta avattu Hurjan hauska autopiha, joka olikin näkemistäni liikennepuistoista ehdottomasti kivoin. Sieltä löytyi kaikki tarpeellinen: poliisiasema, bussipysäkki, autopesula (jossa sai ihan oikeasti pestä ajokkinsa), huoltoasema... Tottakai teiden varsilla oli myös asianmukaiset tienviitat. Ja suurella hiekkalaatikolla sai testata keppihevosten esterataa ja leikkiä hiekkaleikkejä. Kaikenkaikkiaan hurjasti koettavaa ja katsottavaa! Särkänniemen uutta Koiramäkeä on hehkutettu paljon, mutta suosittelen kyllä ehdottomasti myös tätä. Puuhaa riittää, eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi (alle 3v ilmaiseksi, muuten 6€). Matkamuistot ja tuliaiset sai ostettua myymälästä.

 

 

   Marskin Salonkivaunussa

Shelli ja pallomittarit

Kotimatkalla pysähdyttiin valtatie 12-varrella olevan Shellin/Kiskokabinetin pihaan. Sielläkin oli hyvät leikkipuistomeiningit, jättitramppa ja vanha höyryveturi. Ja vanhanaikaiset pallon malliset bensamittarit, hehee ihanannäköset :D Jännittävin oli kuitenkin Marskin Salonkivaunu, eli junanvaunu jossa Mannerheim on neuvotellut ja safkaillut Hitlerin kanssa 40-luvulla, tapahtumasta oli valokuvia seinillä. Vaunun vanha tuoksu ja koristeellisuus henkivät historiaa. Tuntu hieman oudolta ajatella että hetkinen, Hitler on ollut tässä samassa paikassa. Vaunuun sai tutustua maksutta. Olipas kaikenkaikkiaan mukava retkipäivä ja poikkeuksellisen mielenkiintonen huoltoasemapysähdys :)