Ruokaa ja rantapäivä

MAANANTAI, 01. HEINÄKUUTA 2013

Testissä Elianderin uimaranta

Pari kaveria Joensuusta oli kylässä. Treffattiin keskustassa ja mietittiin että mihkä sitä menis syömään. Tottakai oisi viäny ne Tapolan torikojulle maistaan vähä mustaa, mutta ei ollu torimeiningit auki enää siihen aikaan vuorokaudesta. Hö!

Me ihmeteltiin hetki, ja päädyttiin Koskikeskukseen Miamiin syömään. Siellä on nyt amerikan-italialainen keittiö. Pizzaa, pastaa, burgeria, foccacia-leipiä..Ite otin halloumi-kasvis foccaccian. Annos maistui ja oli täyttävä. Hintaa viitisentoista euroo, että kyä tolla rahalla pitääkin jo saada masu täyteen. Ranskikset tuli mukana. Ne oli hyvin maustettu, mutta koostumukseltaan aika lössöt...Vaan söinpä kuitenkin!Miamin terassi on iiiiso (vetää n.600 henkee) ja aurinko paistaa sinne pitkälle iltaan saakka. Siä oli hyvä istua ja höpöttää :)

Ja sitte tutustuin Elianderin uimarantaan. Se sijaitsee kohtuu lähellä keskustaa, Särkänniemen vieressä. "Toinen puoli" rannasta oli  kallioista rinnettä, toinen enemmänkin nurtsia ja hiekkarantaa. Hiekkarannan puolella oli laituri, ja lapsille hyvä matalampi ranta. Uskalsin uimaan, vesi oli 20-asteista. Tuolla tuskin on koskaan mitenkään ihan superlämmintä vettä, koska Näsijärveltä tuulee aika paljon. Mutta tää oli kyllä kiva auringonottoranta!

Plussat:

  • Valoisa wc ja pukkari! Ihanaa, ei tarvii tuntee oloonsa sokeeksi kun menee auringosta vaihtaan vaatteita. Ja ne oli siistit myös.
  • Veden lämpötila luki rantavahdin kopissa
  • Kallioilta ihanan aavat maisemat, varmaan upeen näköstä auringonlaskun aikaan..(selkee treffiranta).

Miinukset:

  • Ei isoo nurtsia, ei paljoo pelailla siis
  • Rannan vieressä taloja, joiden takapihoilta/parvekkeilta näkee suoraan rannalle. Tuskin sieltä kukaan kyttää, mutta kuiteski
  • Laiturilta ei voinut hyppiä päälleen veteen, ei myöskään hyppytornia tai lapsille mitään vempeleitä