Kesäpäivä Kangasalla

MAANANTAI, 01. HEINÄKUUTA 2013

Naapurikunnassa oli tohina päällä

Olin suunnitellut vierailua automuseo Mobiliaan Kangasalle. Koska paikoissa on kiva käydä sillon kun niissä tapahtuu jotain, menin sinne tänään kun siellä oli Kesäpäivä Kangasalla -tapahtuma. Omiin silmiini tää oli vähänniinkun markkinatyyppinen tapahtuma, Kangasalalaisille ja kesäasukkaille. En oo kyllä kumpaakaan, mutta viihdyin kuitenkin ja niin näytti viihtyvän moni muukin :D

Liikennepuisto oli kovassa suosiossa

Tunnelma oli vilkas ja ihmiset hyväntuulisia, niinkuin markkinoilla usein tuppaa olemaan. Siellä oli monenmoisia kojuja ja ohjelmaa pienille ja isoille. Tarjonta oli niin runsasta, etten viitsi ihan kaikkea ruveta luettelemaan. Mutta lapset pääsi mm. tutustumaan paloautoon ja aikuiset kuuntelemaan orkesterisoitantaa. Ja sitten oli hevos-, husky- ja helikopteriajelua.  Jälkimmäinen olisi kiinnostanut mua, mutta en sitten tohtinut jäädä jonottelemaan.. Kyä mää viä joskus helikopteriin pääsen!

Mobiliassa oli Rallyn Hall Of fame. Emmäänoista ralliautoista niin paljoo ymmärrä, mutta oli siä muitakin hienoja vanhoja autoja. Ja sitten mua (entisenä..nyyh) motoristina sytytti toi Kahdella Pyörällä -näyttely. Oli vanhoja prätkiä ja polkupyöriä, aivan mielettömän hienoja! Löysin sisäisen Harrikkaintoilijani, joka on tähän asti onnistunut pysymään aika hyvin piilossa.. Kaikkien pärinäpoikien ja -sussujen kannattaa kyllä käydä katsastaan toi näyttely.
 

 

Hulinaa ja hippiharrikka


Sisustuksellinen seikka: Mobiliassa valaistus oli mietitty teemaan sopivaksi.Kivaa kun yksityiskohdatkin on huomioitu!

 

Toiseen suuntaan näki sentää vähän muutakin kun puita. Spottasin mää kuitenkin Hervannan ja Näsinneulan. Eiks ne oo ne tärkeimmät?

Sitten mää kävin myös alueella olevalla näköalatasanteella. Mutta eihän siältä nähny oikein mihkään! Jos silleen ikävästi haluis asian ilmaista, niin vois sanoo että ensin kävelet hevosenpaskan höystämää ylämäkee ties kuinka ja kauan, ja perillepäästyäs oot yltäpäältä hyttysenpistoissa ja hämähäkinseitissä. Sitten kun päätät tän urheilusuorituksen kiipeemällä raput ylös tasanteelle, toteet että siinä on yks jos toinenkin puu ja puska edessä. Eli hianot ois näkymät jos ihan pikkusen vois karsia tota pitkäksi venähtänyttä puustoa tieltä pois..vinks vinks. Toisaalta, tulipahan käveltyä ja matkalla nappasin suuhuni kesän ekat metsämansikat. Että ei toi ny sillee huono veto ollu ;)