Ikaalinen day 2

PERJANTAI, 14. KESÄKUUTA 2013

Kahvia, historiaa ja Jukka Rintalaa

Lähdettyäni Toivolansaaresta suuntasin Myllyn leipään aamupalalle. Söin ja join kaikessa rauhassa, luin päivän Hesarin ja kattelin isoista ikkunoista Kyrösjärven maisemia. Leipomo toimii samassa rakennuksessa ja tuotteet tulee tiskiin tuoreeltaan. Kahvista virkistyneenä tein vielä pikku kierroksen Ikaalisten keskustassa.

Kyrösjärvi

Hetken mielijohteesta poikkesin Löytöjen Puotiin ja se olikin todellinen aarreaitta!En oo mikään varsinainen vintage-harrastaja, mutta kuitenkin vähän hurahtanu vanhoihin asioihin. Ja sieltähän niitä löyty, ihania valaisimia, huonekaluja, astioita, koruja... Rakennus on vanha ja siinä on käyty kauppaa 1800-luvulta asti. Siellä meni tovi jos toinenkin, juteltiin myyjän kanssa pitkään. Sainpa muuten yhden aika hyvän menovinkin tän bloginikin suhteen. Suosittelen käymään vaikka pidemmänkin matkan päästä, jos vintage vähääkään kiinnostaa. Sata-Häme soi-festivaalien aikaan sinne voi mennä myös kahvittelun merkeissä ;) Vaikken mitään ostanutkaan niin kannatti käydä, on aina antoisaa puhua ihmisten kanssa kenellä on enemmän elämänkokemusta takana kuin itsellä.

Ennen kotiin lähtöä pyörähdin vielä Ikaalisten kylpylän kartanorakennuksessa. Siellä oli vaatesuunnittelija Jukka Rintalan näyttely, ja esillä oli myös Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen 60v-juhlanäyttely. Vautsivau, upeita pukuja ja tauluja! Eikä ne Ikatalaistenkaan työt hullumpia ollu. Näyttelytilasta oli tehty tosi tyylikäs.