Tornista alas

KESKIVIIKKO, 05. KESÄKUUTA 2013

Melkee meinas vähä jännittää.....

Noniin! Viimein määkin oon ehta Tamperelainen, kerta oon vieraillu Pyynikin näkötornissa (siellä huipulla, munkinsyöntiä alakerrassa ei lasketa..).  Torni on Pyynikinharjun laella ja sinne mennään yleensä nauttiin lähinnä herkkumunkeista ja Tampereen maisemista. Tänään nautittiin kuitenkin astetta jännemmästä jutusta, meinaan köysilaskeutumisesta. Eli hissillä ylös, ja valjailla alas. Oli huisia!

               

Tornin juurella oli Kelo ja kallio Adventuresin tyypit työn touhussa ja ihmisiä ihmettelemässä. Sekaan vaan! Alkuun saatiin valjaat ja kuivaharjoiteltiin maan tasossa. Opastus oli hirmu selkeetä ja ystävällistä, eli kyllä siinä jänishousukin lämpee ajatukselle kun tietää olevansa ammattilaisten huomassa. Mulla oli lisäksi kaverina (hoviassarini) ihana Aliina, joka hoiti kuvaamisen ja psyykkaamisen. Ylhäällä tornissa ehdittiin hetki kaikessa rauhassa kattella maisemia ja höpöttää, koska en ollut jonon ensimmäinen. Yksin jos olisin ollu niin ois voinu pahemminkin jännittää, nyt olin enempi vaan innoissani...Ainakin siihen asti, kun piti nousta reunalle seisomaan :D Onneksi opas oli olemukseltaan varma ja rauhallinen niin ei tarvinu ite (enempää) alkaa hätäileen.

\"\"               

Aloittaminen ja reunan yli pääseminen oli haastavin vaihe. Sen jälkeen tiesi että pahempaa ei ole luvassa. Homma oli mulle niin uutta että laskeuduin aika hissunkissun, lopussa päästelin vähän lujempaa vauhtia ja "hypin" seinää pitkin. Toisen kerran jos kävis niin uskaltais jo irrotella enemmänkin!Kyllä siinä ehti maisemiakin katella laskeutumisen lomassa. Mutta siis kaikenkaikkiaan aivan huippu juttu, jos yhtään kiinnostaa mennä niin suosittelen! Mulle jäi ainakin tosi hyvä fiilis, ei ollu liian pelottavaa ;) Kelo ja kallio Adventures on järjestänyt laskeutumista viime talvesta lähtien.  Laskeutumista pääsee kokeilemaan keskiviikkoisin klo 16-20, eli paikanpäälle voi pölähtää ilman ajanvarausta. Hyvä idea voi olla myös viedä kaveri yllärinä laskeutumaan, vähän jännitystä arki-iltaan!

Tässä vielä vähän videoo..Kuvaaja rontti hassutteli mun selkäni takana :D

http://www.youtube.com/watch?v=ROrytDcdMpg

Lisätietoja Pyynikin köysilaskeutumisesta saat osoitteesta:http://www.pro-kiipeily.fi/

Ja hei!Jos mieleen tulee paikkoja tai tapahtumia mitä mun pitäis mielestäsi ehdottomasti testata, soita mulle tai laita viestiä numeroon 044 359 9962! Otan ilolla vastaan kaikki vinkit ja ideat! :)