Kylpyläkreivittärenä Flamingossa

LAUANTAI, 04. LOKAKUUTA 2014

Spa karkottaa koleasta ulkoilmasta

Harmaata tihkusadetta ja viimaa. Ei harmita ollenkaan, että suuntana on Flamingo Spa. Flamingo, Jumbon likelle 6 vuotta sitten rakennettu viihdekeskus ei ole ennen tätä päivää minulle siipiään juuri näyttänyt. Lauantai-iltapäivä ja porteilta aukeaa ylikuohuava jono kassan suuntaan. Joko joka allas lainehtii väenpaljoudesta...

Sisään. Kylpytakit päällä poikkaroidaan vesipuiston halki. Lapsia, hassuja liukumäkiä, hilpeitä vekaroita vaan missä K-20 Spa? Ehkä sittenkin pari liukua, ja niin räkätän laskien renkaalla Magic Mayan tunnelissa vähintään yhtä innoissaan kuin viereiset vekarat. Nauran meneen koko putken! Ja jee hyppytorniin, pakko päästä! Molskahdan alas viidestä metristä vähän tahdikkaammin kuin superskidit, jotka loikkii pelkäämättä, sekunteja laskien.Vesipuiston puoli täyttyy lapsiperheistä ja suuntaamme span puolelle.

Ihana zen fiilis. Rauhallista musaa, kynttilöitä, kuumia tuoleja sekä altaita. Mineraalivesiallas auttaa iho-ongelmiin ja psoriaasikseen, kätevää. Vaivun poreissa aika syviin keloihin veden olemuksen alkulähteille. Kenties se, että tää tuntuu jumalaisen hyvältä juontaa juurensa kohdussa uiduilta ajoilta tai peräti vieläkin kauempaa, jopa evoluution ajoilta, joiloin ei vielä tiedetty paljoa maalla olosta. Span puolelta löytyy myös anniskeluoikeidet huuruisten nautiskeluun, mutta siirryn itse nauttimaan höyryävään saunaan laventeli kanssani. Zeniä. Saunassa soi, kerrankin, superhyvä meditatiivinen musa. Uppoudun totaaliseen rauhaan, itku tulis jos tässä joku vielä hieroisi jalkapohjia, niinkun toisella puolella allasta tapahtuu. Tiloista löytyy myös hoitola, josta saa suklaahoitoa, savinaamioita tai vaikka kuningaskylvyn skumpalla. Ja saunoja löytyy muitakin, tervainen ja teemainen luontotauluineen klassisella musiikilla höystettynä.

Olo on kolmen tunnin jälkeen sulaa vahaa ja kotiinkin täytyisi vielä jaksaa selviytyä. Kolme tuntia tuntuu kuitenkin lyhimmältä ajalta, joka täällä vierähtää kylpiessä kiireettä. Kello lähenee kuutta. Lauantai-illaksi muuttuva huuma lisää höpinää. Yhä zen-rauha Flamingossa? Ehkä arkiaamuna seuraavan kerran hiljaista zeniä etsiessä :)