Omaa Helsinki-päivää viettäen

PERJANTAI, 25. HEINÄKUUTA 2014

hälinähärdelli, vene ja pulinabordelli

Maalta palaen vietin sitten vähään aikaan taas omaa Helsinki -päivää. Hiljaiselon jälkeen on ihmeellistä miten paljon virikkeitä kaupungista löytyy ja pääni pyörii tuuliviirina joka ilman suuntaan milloin minkäkin ratikan, kuulutuksen, mainosbanderollin ja syöksyvien ihmisten perässä. Vilinä härdelli. Hälinä bordelli. Landeilu on tosissaan ajanut sijansa kärkisatamaan. Suuntaankin veneelle, joka keinuu Ruoholahden rantaan ajautuvista aalloista. Autuutta ja hiljaiseloa, ulapan voimaa ja rauhaa oudosti ytimen hälinässä. Aivot ei saa näitä kahta jotenkin millään samaan tajuntaan. Mutta hauskaa on silti, juodaan frendin paatilla bisse ja vaelletaan monen tunnin veneloikoilun lomasta keskustaan.

 

Jahas, Olutfestarit. Rautatientorilla jonottaa väkeä tönössä ku tukit joessa. Peräkanaa lipuvat hiljaa kaltereiden laitaa eteenpäin kohti alavirtaa, suuaukkoa, porttien tuota puolta, jonka takana virtaa mallas. Pikkumekot, lyhytlahkeet, housunpuolikkaat taltuttaa hikeä ja hellettä huurteisilla. Tällä kertaa Suuret oluet – pienet panimot, jossa siideri ja olut virtaa ja kaikkea voisi maistella jää käymättä kun en halua teljetä itseäni pieneen sementtiseen parkkiruutuun kaltereiden väliin... Mitäpä jos maisteltaisi joen varressa tai metsän laidassa omat huurteiset.

 

Kävelen vielä Sanomatalon ohi, nyt jos viimeinen haluan jakaa vähän punasoluja toistenkin tarpeisiin. Hyvä SPR miten hommat pelaa ja ihmiset tuntuu olevan täällä innoissaan auttamassa. Ohoh, selkoa ehkä hämmentyneille. Alkomahooli ja luovutusveri ei kyllä virrannu onneks samana päivänä... :)

 

Suuret olut -pienet panimot 24.-26.7.2014

Spr veripalvelu Sanomatalossa ma, ke, pe klo 11–19
ti, to klo 8–19