Lavatansseissa

PERJANTAI, 27. KESÄKUUTA 2014

Helsinki Pride viikko 23.-29.6

Kuvassa Vallilan Tango

Sosiaalisista tansseista innostuneena lähdin fiilisteleen Helsinki Priden järjestämiä lavatansseja Ravintola Kaisaniemeen. Jes, luvassa vanhaa kunnon iskelmää, humppaa, jenkkaa, tangoa ja valssia! Tapahtumassa järjestettiin myös foxin opetusta, varmasti hitaammatkin tahtituukat pääsi tanssista jyvälle. Ylipäätänsä lämmittää, että tarjotaan esim tanssitapahtumissa opetusta, se tuo heti osallistavan ja rohkean tunnelman eikä tanssilava jää kaikumaan tyhjyyttä tän jälkeen. Näin kävi Pridenkin lavatansseissa: poppoota oli lava miltei koko ajan niin täys, että impulsseja tuli joka suunnasta, hyvin naapureiltakin olkapäihin. Tunnelmaa tahditti orkesterina Vallilan Tango, onpa mukavan tuntuisia letkeitä tyyppejä!

Möys Suomen ensimmäinen same sex -kilpatanssipari Santra Rinne ja Piia Korpi esiintyi ja lämmitti tunnelmaa yhä hikisestä suoraan trooppiseksi. Katri Helenaa, Säkkijärven polkkaa ja yhtä iskelmän satulinnaa. Takas tullessa pohdittiin kotimatkalla miten omituista on, että on omituista nähdä miespareja valssaamassa, ei ehkä niinkään naisparia jenkkaamassa. Täällä Kaisaniemessä ei todellakaan tuntunut kyllä minäkäänlaista outoutta, oli kyl niin onnistunu ja rennon gruuvi tunnelma.

Pride, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikolla on vielä sunnuntaihin asti luvassa työpajoja, taidetta, keskusteluja ja bileitä!

http://www.heseta.fi/pride/pride2014