Boulderoimassa Siilitiellä

PERJANTAI, 27. KESÄKUUTA 2014

Kiipeilyä kämmenet helliksi Cavessa

Boulderointikeskus Siilitiellä pääsee hyvin kiipeilyn alottelijat messiin. Muutamia kertoja oon ennenkin käyny kiipeilemässä, lähinnä hyvin omamuotoisella vapaatekniikalla, mutta täällä Siilitiellä tuntu olevan tosi helppojakin reittejä ja hommaan pääsee mukaan aloittelijatkin kivasti onnistuen, kannustavaa. Onnistumisen kokemus riepasee lisää intoa jatkamaan haastavimpiin seiniin. Hyvä tämä kiipeilykeskus, kun voi yhtä lailla tulla yksin raivottaan vaan energiaa pihalle tai chillaamaan ja kiipeen rauhassa porukalla seurustellen. Ainakin tänään oli mestassa tosi letkee meininki, kiva tavata kanssakiipeilijöitä kun porukalla oli monella lämmin tekemisen meininki. Inspiroi tää boulderointi myös siksi lajina kun tuntu, että sosiaalisuus ja yhteys ihmisiin synty lajin vapaamuotoisuuden lomassa kevyesti.

Siilitien boulderointikeskus on avattu Herttoniemeen vasta helmikuussa 2014. Myös Pasilassa ja Konalassa pääsee seinille. Jos ei ruuhkaan tähtää niin päivällä ennen klo 15 pääsee vähän edullisemmin. Kiva systeemi tasapoinottaa vähän kävijöitä eri kellonajoille ja välttään hieman ryysistä iltatunneille. Hyvä VR:kin, kun muutti lippujen hinnat niin, et raiteille pääsee ruuhka-aikojen ulkopuolella vähän edullisemmin. Palvelee tietysti vaan osaa kansaa, kappas taas näihin yhteiskunnallisiin ja sosiaalisiin sokkeloihin. Mutta kiipeilyluolasta, samojen seinien sisältä löytyy myös punttis, jos jää vielä energiaa tai raudan nosteluvajausta.

Kengät ja valjaat saa lainattua paikanpäältä eikä tarvi heti olla omia hankkimassa. Inspaannun kyllä ite korkeelle kiipeemisestä ja siksipä valjailla kiipeilyssä onkin vähän suurempi jännitys. Mukavasti käsiä jo rupes hapottaan, kun tovi oltiin seinillä raivotettu meneen. Tilan perukoilta löytyi myös suuri vaahtomuovimonttu, jonne pääsee räiskimään voltteja tai muita kenguruloikkia oman kunnon mukaan ja tää kiipeilyreissu sai uuden käänteen kun kävin montulla pyörimässä. Nuori pieni mies oli lumpsauttanu polven sijoiltaan. Lopputreeni bolderointikeskuksessa oli pojan ja jään kantoa. Vahingon keskellä tää pieni apu oli kyllä paremman mielen treeniä kun yksikään seinä!

http://www.boulderkeskus.com/fi/