Kuumat kesäeväät

LAUANTAI, 21. KESÄKUUTA 2014

kylmää tomaattikeittoa ja smoothieta reissuevääks

Kuumat kesäeväät

Kaipuuni Espanjaan muistutti ihanasta espanjalaisesta kylmästä tomaattikeitosta, gazpachosta. Helteellä raikas ja paras ytimekäs keittoresepti lähtee nyt blogiin jakoon, herkkusoppa, joka vaan kuuluu tän kesän herkkuihin. Ja alla toinen herkkupirtelö. Niitä oon tehnyt joka aamu, ihanaa voimaruokaa ja aina hieman erilaisia vaikka käyttäisi samoja raaka-aineita. Eiku mixaileen ja smoothaileen.

 

GAZPACHO

 

paprikaa (esim 1 punanen ja 1 vihreä)

kurkku (siemenet voi poistaa)

sipulia

valkosipulia

6 kypsennettyä tomaattia (kuoret voi poistaa)

1 tlk tomaattimurskaa

175 g extra neitsytoliiviöljyä

mustapippuria, suolaa

ruohosipulisilppua koristeeksi

 

Paprikaa ja tomaattia voi keittää niin, että kuoret irtoaa. Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimella, pieniä kurkun ja paprikan paloja kannattaa jättää keittoon lisättäväksi sellaisenaan. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Jääkaappiin jäähtymään kylmäksi. Nam.

 

VOIMASMOOTHIE 2014

 

banaania

mansikoita

auringonkukan siemeniä

inkivääriä

lehtikaalia

appelsiinia

vettä

 

Ja kaikki vaan mixeriin. Kaikki hedelmät ja marjat sopii messiin. Mmm ja avokado tietty! Smoothieita voi jytäyttää erilaisilla superfoodeilla, spirulinalla, macalla, viherjauheilla, siemenillä jne, mutta ite fiilistelen kyl tätä Suomen kesän luomusatoa. Näillä kyllä taas pärähtää voimiin! Amen antimille!