Cafe Mutteri

KESKIVIIKKO, 31. JOULUKUUTA 2014

Lauttasaaren sillan kupeessa

 

Vuoden 2014 viimeinen kahvi ja korvapuusti nautittiin kotoisasti Cafe Mutterissa. Sympaattinen Mutteri sijaitsee Lauttasaaren sillan kupeessa ja se on juurikin se pieni, muumitalon näköinen paikka. Menneinä vuosina Mutterissa myytiin lauttalippuja Drumsö-lautalle, joka huolehti yhdysliikenteestä Lauttasaaren ja Helsingin välillä. Vuonna 1927 perustettu Mutteri onkin Helsingin vanhimpia samalla paikalla yhtäjaksoisesti toimineita kahviloita.

Tämä Lauttasaaren maamerkki on auki ympäri vuoden, 25-paikkaisessa kahvilassa voi talvella  istuskella lämpöisesti sisällä ja katsella merelle, kun taas kesällä voi nauttia auringonpaisteesta  Mutterin ”ulkoterassilla”. Se avaa ovensa arkiaamuisin klo.6 ja viikonloppuisin kymmeneltä. Kahvilan pullat on paistettu samana aamuna, joten tuoreustakuu on näissä herkuissa enemmän kuin kohdallaan! Täältä saakin mielestäni Helsingin parhaimmat korvapuustit.

Mutteri muistuttaa Kaivarin Cafe Kompassia, eikä ihme sillä kahvilat kuuluvatkin samalle omistajalle. Kompassi on pelkästään ulkoilmakahvila, ja toisin kuin Mutterissa siellä ei ole lainkaan sisäistumapaikkoja.

Cafe Mutteri, Lauttasaarentie 2