Carmen Kohvik

LAUANTAI, 20. JOULUKUUTA 2014

Tallinnan ytimessä

 

Tallinna on kuuluisa kahvilatarjonnastaan ja paikalliset viihtyvätkin kahviloissa mielestäni enemmän, kuin suomalaiset. Itse muistan nuoruudesta kaikki herkulliset kakut ja piirakat, joita löytyi kymmenittäin kahviloiden ja supermarketien tarjonnasta. Kysyntä on siis kova, mutta onneksi tarjontaakin riittää.

Halusin vinkata teille yhdestä kivasta kahvilasta Tallinnan ytimessä. Kahvila Carmen sijaitsee loistavasti suosituimpien kauppojen, Rotermanni kauppakeskuksen, Bull and Bearin ja Stardovariuksen, vieressä ja siellä voikin istahtaa ja ottaa vähän lepoa, kun tarvitsee taukoa shoppailusta. Me oltiin todella ajoissa liikenteessä ja Tallinnaan saavuttuamme eivät kaupat edes olleet vielä auki, joten Kahvila Carmen osoittautui mitä mahtavammaksi aamiaispaikaksi. Viihtyisästä kahvilasta saa kakkujen ja leivosten lisäksi suolaista purtavaa, kuten salaatteja, leipiä, panineja ja päivittäin vaihtuvaa puuroa. Paikka näytti olevan myös paikallisten suosiossa, jotka vuorotellen kävivät hakemassa aamupalaa mukaansa.

Kaksikerroksisessa kahvilassa voi rauhassa istua ja odotella kauppojen aukeamista. Yläkerrasta löytyy myös äärimmäisen mukavia nojatuoleja, joissa maatessa saattaa helposti tulla uni silmään...

 

Carmen Kohvik, Rotermanni 5 / Roseni 10, 10111 Tallinna