Tallinnan Joulumarkkinat

PERJANTAI, 19. JOULUKUUTA 2014

Raatihuoneen torilla

 

Tein ystävieni kanssa viime viikolla päivävisiitin Tallinnaan. Tallinnaan matkustaminen on kyllä tehty vuosien mittaan todella helpoksi. Laivalla kaksi tuntia ja sen jälkeen pääseekin nauttimaan Viron pääkaupungin ravintola ja shoppailutarjonnasta, täydellinen irtiotto arjesta siis!

Meidän toiveissa oli, että Tallinnasta löytyisi edes vähän joulutunnelmaa, lunta ja pakkasta. Noh, lunta eikä pakkasta ei sateisesta Tallinnasta löytynyt, mutta joulutunnelmaa sitäkin enemmän vanhankaupungin joulumarkkinoilta. Tallinnan perinteiset joulumarkkinat järjestetään tänäkin vuonna Raatihuoneen torilla ja mielenkiintoisia myyntikojuja löytyy paikan päältä kymmenittäin. Markkinoiden tarjonta vaihtelee niin paikallisten jouluherkkujen, kuin vaatteiden ja lelujenkin välillä ja joulumarkkinoilta voikin löytää kivaa viemistä kotosuomeen ja pukin konttiin.

Torin keskeltä löytyy valtava joulukuusi ja lava, jossa on päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa. Meidän suunnatessa kotia kohtia alkoi lavalla juuri tanssi- ja lauluesitys, jossa virolaiset kansallisasuihin pukeutuneet tanssijat toivottivat katsojille hyvää joulua. Vaikka vettä tihuttikin taivaan täydeltä, niin ei se paljon haitannut, kun katseli Raatihuoneen torin tuhansia jouluvaloja joulumuusikin soidessa taustalla.

 

Tallinnan Joulumarkkinat ovat auki aina 10. tammikuuta asti.