Tuomaan Markkinat

TIISTAI, 09. JOULUKUUTA 2014

Senaatintorilla

 

Senaatintorille on taas ilmestynyt jokavuotiset Tuomaan Joulumarkkinat. Olen itse käynyt markkinoilla viimeksi pari vuotta sitten ja silloin en muista nähneeni oikein muuta, kuin makkara, sinappi ja sillikojuja. Olinkin kovasti yllättynyt, miten joulumarkkinoita on kehitelty parempaan suuntaan ja miten niitä voisi ylpeydellä esitellä turisteille.

Pastellinväriset, toinen toistaan söpömmät kojut tönöttivät vierekkäin Senaatintorilla, Tuomiokirkon paistatellessa taustalla. Paikalla oli toki myös niitä perinteisiä sinappi- ja sillikojuja, mutta myös paljon muuta. Värikkäitä Kaunisteen kodintekstiilejä, taidetta ja mm. Villawoolin pipoja. Koko alue oli koristeltu tunnelmallisilla jouluvaloilla ja keskellä toria oli myös lapsille ilmainen karuselli, joka on tuotu aina Hollannista asti.

Myöskään nälkää ei Tuomaan markkinoilla todellakaan tarvitse nähdä, sillä lukemattomista ruokakojuista oli edustettuina mm. Sandro, Street Gastro, Ravintola Sunn ja BBQ Smokery.  Paikalta löytyy myös kahvila ja ravintola, jossa voi lämmitellä ja nauttia vaikka glögiä. Ruokapiha tarjoilee kahta eri lounasvaihtoehtoa ja iltapäivästä voi nauttia sconeseja ja muita leipomotuotteita.

Tuomaan Markkinat, 8-21.12,  päivittäin klo. 10-19.