Naisten Joulumessut

KESKIVIIKKO, 03. JOULUKUUTA 2014

... jo vuodesta 1922

 

Katajanokalla, Wanhassa satamassa on meneillään 83. kertaa järjestettävät Naisten Joulumessut. ”Messujen kaikki näytteilleasettajat ovat suomalaisia naisia, jotka myyvät itse käsin tekemiään tuotteita. Tarjolla on muun muassa neuleita, taidetekstiilejä, joulukoristeita, keramiikkaa, koruja, nahka- ja puutöitä, kynttilöitä ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita sekä itse leivottuja jouluherkkuja. Näytteilleasettajia on yli 370 eri puolilta Suomea.”

Vaikka itse en ihan kohderyhmää tainnut ollakaan, niin voi että kuin sympaattinen tapahtuma tuo Naisten Joulumessut olikaan! Nykyään kun ostokset tehdään valtavissa marketeissa, jossa vältetään katse- ja puhekontaktia viimeiseen asti, on aivan ihanaa nähdä vielä tällaisia tapahtumia, jossa myyjät ja asiakkaat aidosti juttelevat ja vaihtavat kuulumisia keskenään. Siellä ne naiset istuivat rivissä kutomassa sukkia ja lapasia ja juttelivat iloisesti keskenään sekä asiakkaille.

Vaikka mukaan ei tällä kertaa mitään materiaa tarttunutkaan niin se hyvä mieli ja hymy mikä jäi kasvoille tuolla käymisen jälkeen, sitä ei kyllä korvaa mikään!

 

Naisten Joulumessut Wanhassa Satamassa, 3.-7.12.2014 ovat avoinna päivittäin klo 10-18 (myös itsenäisyyspäivänä). Liput 5e.