Joulumaailma

MAANANTAI, 01. JOULUKUUTA 2014

... Helsingin keskustassa

 

Oletteko huomanneet että Vanhan Ylioppilastalon ja Kolmen Sepän Patsaan ympärille on ilmestynyt söpöjä joulukojuja?  Kyseessä on Joulumaailma, joka lupaa tuoda joulutunnelmaa Helsingin sydämeen – ja sen se totisesti tuokin! Aivan ihana idea tuoda tällaista Keski-Eurooppalaista joulutorimeininkiä myös Suomeen. Jos joku teistä on käynyt vaikka Wienin tai Münchenin „Christkindl Markt“ joulutorilla, ymmärrätte varmasti miten paljon tällaiset torit nostattavat joulufiilistä. Torilla voi hörppiä glühweinia, mussutella pipareita ja ihastella toinen toistaan kauniimpia joulukoristeita.

Vaikka tämä meidän pääkaupunkimme joulutori ei ehkä mittakaavassaan ole yhtä suuri, kuin nuo Keski-Euroopan joulutorit, niin onpa kuitenkin kiva, että näitä on saatu vihdoin myös Helsinkiin! Torilta löytyykin vaikka mitä, aina italialaisesta suklaasta, juustoihin ja käsitöihin. Paikalta löytyy myös joulupukki jonka läsnäolo varmasti ilahduttaa perheen pienempiä. Satuhahmot, kuorot ja erilaiset esiintyjäryhmät viihdyttävät niin paikallisia, kuin turistejakin.

Joulumaailman alueen myyntimökit ovat auki marraskuun lopusta tammikuun alkuun ja aukioloajat ovat: ma-pe 11-19, la 10-18, su 12-18.

Ps. Senaatintorin Tuomaan markkinat aukeavat nekin ihan kohta, tarkemmin ottaen ensi maanantaina 8.12, klo.10.