Joulumarkkinat Turussa

PERJANTAI, 28. MARRASKUUTA 2014

Vanhalla Suurtorilla

 

Viimeinen postaus Turun reissusta tulee nyt! Olin etukäteen bongannut netistä, että Turun vuoden ensimmäiset joulumarkkinat järjestetään juuri sinä viikonloppuna kun olimme kaupunkiin menossa, joten tokihan niissä piti päästä käymään. Kävipä vielä niin ihanasti, että edellisenä yönä oli maahan satanut ensilumi, joka teki markkinameiningistä niin paljon tunnelmallisempaa ja jouluinen fiilis oli taattu!

Joulumarkkinat järjestettiin Aurajoen varrella, Vanhalla Suurtorilla. Jengiä olikin todella paljon liikenteessä, sillä näköjään muutkin olivat tulleet paikan päälle nauttimaan joulumarkkinatunnelmasta. Markkinamiljöö ei olisi voinut olla kauniimpi, Porthaninpuiston kupeessa, Raatihuoneen ja Brinkkalan talon ympäristö täyttyi käsitöitään myyvistä torimyyjistä, jouluherkuista sekä erilaisista musiikki-, teatteri- ja sirkusesityksistä. Paikalla oli myös nuoria muotoilijaopiskelijoita myymässä omia upeita töitään, aina repuista, koruihin ja kynttiläjalkoihin.

Jos siis suunnitelmissa on poiketa Turussa joulukuussa, kannattaa ehdottomasti käväistä hakemassa vähän joulufiilistä ihanilta joulumarkkinoilta. Seuraavan kerran markkinat järjestetään 6.-7.12 sekä 13.-14.12 klo. 11-17. Vapaa pääsy.