Pari kiloa lisää Turussa

TIISTAI, 25. MARRASKUUTA 2014

...ja sokerihumalat

 

Meidän viikonloppuinen Turun reissu meni aikamoiseksi herkutteluksi, mutta niin se pitääkin ja eihän siinä mitään väärää ole, päinvastoin –elämästä pitää nauttia kaikilla aisteilla! Oltiin aamusta liikenteestä ja molempien kahvihammasta kolotti sen verran, että ennen kuin suuntasimme mihinkään muualle, päätimme käydä aamukahvilla viehättävässä Kauppahallissa. Onneksi tajuttiin kävellä ihan hallin perälle asti, sillä sieltä löytyi sellainen helmi, että olisi kyllä harmittanut, jos oltaisiin se missattu! Piece of Cake -niminen kahvila on siis kyseessä ja heidän kakku- ja leivostarjontansa oli sen verran upea, että kyllä siinä iski kuulkaas tytöille varsinainen valinnanvaikeus. Lopulta päädyttiin jouluisen fiiliksen takia kuvassa näkyvään luumuleivokseen, joka oli todella herkullinen!

Siitä sitten mahat täynnä Sisustuksen Koodiin ja Turun Joulumarkkinoille (molemmista tulossa lisää juttua loppuviikosta). Aikamme pyörittyä todettiin, että nyt voisi taas syödä ja suunnattiin jo klassikoksi muodostuneeseen Ravintola Tintån. Näin ensimmäisenä virallisena pikkujouluviikonloppuna ravintola oli jo lounasaikana täyteen varattu, joten jatkoimme matkaa vähän matkan päässä sijaitsevaan Ravintola Tårgetiin. Valtavan kokoisessa paikassa oli aivan ihana sisustus ja muutenkin puitteet kohdallaan, mutta liekö sitten juuri tuon kokonsa takia, se kuuluisa tunnelma jäi tästä paikasta mielestäni puuttumaan. Syötiin kaverin kanssa Tårget-burgerit (briochea, grillattua marmorifileetä, kantarellia, rakuunakreemiä, talon ranskalaisia ja tryffeliaiolia), jotka olivat herkulliset, mutta tryffelikreemikantarelli-lisäke, oli ehkä omaan makuuni vähän liian raskas. Yleisarvosana kuitenkin kiitettävä ja menisin paikkaan varmasti toistekin!

Viimeiseksi herkuttelijan kohteeksi valikoitu Eerikikadulla sijaitseva Pure Foodin kahvila ja smoothiebar. Jo sisään tultaessa ei jää epäselväksi, että nyt ollaan terveellisten herkkujen äärellä. Aivan ihana paikka! Sisustus on luonnonläheinen ja todella sympaattinen puisine jakkaroineen. Tiskillä odottavat värikkäät raakakakut ja raakasuklaakonvehdit. Paikan ystävällinen omistaja suositteli pakuriteetä vaniljalla ja sehän osu ja uppos! En yleensä ole teenjuoja, mutta tämä oli muuten todella hyvä combo! Omistaja kertoi, että tarkoitus on lanseerata Pure Foodin myös Helsinkiin, joten pitäkäähän silmät ja korvat auki...

 

Piece of Cake, Turun Kauppahalli, Eerikinkatu 16

Ravintola Tårget, Linnankatu 3

Pure Foodin, Eerikinkatu 37