Tunnelmallinen Turku

SUNNUNTAI, 23. MARRASKUUTA 2014

... ja ensilumi

 

Ulkomailla asuessa tuli usein mietittyä, että miten paljon sitä näkeekin erilaisia kyliä ja kaupunkeja reissatessa, mutta miten vähän sitä loppujen lopuksi tulee nähtyä omaa kotimaataan. Kotikaupungissa tulee kuljettua samoja reittejä kotiin, töihin ja harrastuksiin, harvoin tulee poikettua sivukaduille tai kuljettua vaihtoehtoreittiä. Suomessa on niin paljon lääniä ja nähtävää, että on sääli miten vähän siitä tulee loppujenlopuksi nähtyä.

Päätin korjata tilanteen ja aloittaa pienimuotoisen kotiseutumatkailun. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Turku, jossa toki olen aiemminkin käynyt, mutta loppujen lopuksi tiedän kaupungista kuitenkin tosi vähän. Helsingistä pääsee Turkuun vajaassa parissa tunnissa ja se jos mikä tekeekin kaupungista täydellisen päiväkohteen.

Me kierreltiin ystävän kanssa kaupoilla ja joulumarkkinoilla, kahviteltiin ja herkuteltiin marmorifilee hamppareilla ja ihanilla leivoksilla ja ihasteltiin suu auki Turun kaunista arkkitehtuuria. Eksyttiin myös nuorten muotoilijalupausten myyntitapahtumaan, josta kotiutettiin toivottavasti tulevia designklassikoita.

Kirjoittelen viikon mittaan lisää  Turusta, alla kuitenkin muutamia kuvia Suomen vanhimmasta kaupungista.