Cafe Engel

PERJANTAI, 21. MARRASKUUTA 2014

... ja ne kakut!

 

Ensimmäinen aurinkoinen päivä pitkään aikaan ja katsokaa kuinka kauniilta Tuomiokirkko näyttää auringonvalon osuessa siihen! Tuomiokirkon kauneudesta innostuneena päätimme käydä päiväkahvilla kirkkoa vastapäätä sijaitsevassa Cafe Engelissä.

Olen viimeksi käynyt Engelissä vuosia sitten, mutta paikka ei ole yhtään menettänyt viehätystään vuosien saatossa, päinvastoin. Kahvilan sisustus ja tumma värimaailma (ja ehkäpä myös se tiskillä oleva herkullisen näköinen Sacherkakku) muistutti mua Wienistä, jossa tuli vietettyä päivä jos toinenkin opiskeluaikoina. Cafe Engel on yksi harvoista paikoista Helsingissä, jossa saa pöytiintarjoilua eikä laskun kanssa tarvitse hätiköidä vaan sen voi Keski-Eurooppalaiseen tapaan maksaa vasta sitten kun kahvi on nautittu.

Itse emmin pitkään herkullisen kakkuvalikoiman parissa – olisin valehtelematta voinut maistaa niistä kaikkia! Oli porkkanakakkua, limemarenkipiirakkaa, macaronseja, juustokakkua, nougatmoussekakkua ja ties mitä... Pitkän harkinnan jälkeen päädyin kirsikkasuklaamousse kakkuun, joka kirjaimellisesti suli suussa! Cafe Engelin tunnelma on kiiretön ja siellä voisi istua vaikka tunteja, juttelemassa ystävän kanssa, lukemassa lehteä tai vaan ihastelemassa upeaa Tuomiokirkkoa.