Ilta Gaijinissa

KESKIVIIKKO, 19. MARRASKUUTA 2014

... ja ruokaähky

 

Viikonloppuna vein ystäväni syömään Tomi Björckin ja Matti Wikbergin, Pohjois-Aasialaiseen ravintolaan, Gaijiniin. Olen totaalisen rakastunut Björckin ja Wikbergin ravintolatarjontaan ja tiesin, ettei illallinen tulisi pettämään tälläkään kertaa.

Ystäväni on kasvissyöjä, mutta se ei onneksi haitannut menoa (tai menua) vaan hän sai samanlaisen ravintolaelämyksen, kuin minäkin. Innostuimme niin paljon alkuruuista, hän kurpitsa dimsumista ja sieni leipäsistä, minä taas häränliha dumplingeista, että tilasimme niitä illan mittaan muutaman lisää. Pääruuaksi ystäväni söi misolla maustettua munakoisoa sekä tofu-tomaatti salaattia. Itse emmin pitkään possu ribsien ja drunken chickenin välillä, mutta tarjoilijan suosituksesta päädyin kuitenkin ottamaan Kimchi Cheek Hot Potin, jossa oli haudutettua possun poskea sekä Chicken Tonkatsu Partyn, eli rapeaksi paistettua kanaa kimchillä ja seesamikastikkeella.

Ruokajuomana toimi Itävaltalainen Steininger viinitilan Riesling. Tämä viini oli meille aika selvä valinta, sillä olemme ystäväni kanssa asuneet opiskeluaikoina aivan tämän viinitilan naapurissa. Iltamme oli kaiken kaikkiaan täydellinen, Pohjois-Aasialainen ruoka taivaallista ja palvelu todella ammattitaitoista ja ystävällistä.

Ravintola Gaijin, Bulevardi 6