Helsinki Sightseeing

TIISTAI, 18. MARRASKUUTA 2014

... ja yksi saksalainen ystis

 

Viikonloppu meni hujauksessa, kun esittelin Helsinkiä Saksasta käymään tulleelle ystävälleni. Tämä oli ystäväni ensimmäinen kerta Helsingissä (ja ylipäätänsä Suomessa) mutta toivottavasti tulen näkemään hänet uudestaan kesällä.

Marraskuinen sää antoi vähän haastetta sightseeingille, mutta onneksi olin varoittanut ystävääni kylmästä ja sateisesta ilmasta, joten hän oli osannut varustautua tilanteeseen sopivalla vaatetuksella. Myönnettäköön toki, että kaupunki olisi näyttänyt kymmenen kertaa kauniimmalta kesäisessä auringonpaisteessa, mutta toisaalta missä muualla on tähän aikaan aurinkoista ja lämmintä paitsi Ausseissa.

Sateisesta säästä meidän viikonloppumme oli täynnä toimintaa! Kiertelimme Krunan pikkukatuja ja otimme kuvia Tuomiokirkosta, kävimme maistelemassa paikallisia herkkuja kauppahallissa ja iltapäiväkahvilla Kanavarannassa. Kiertelimme vähän kaupoilla Stockalla ja illalla päädyimme syömään, aina yhtä nautinnolliseen Gaijiniin. Helsingin etuja on ehdottomasti se, että kaikki on täällä niin lähellä ja nähtävyydet kävelyetäisyydellä toisistaan, jolloin aikaa ei kulu metrossa tai bussissa istumiseen. Erityisen innoissaan kaverini oli merestä ja ylipäätänsä veden läheisyydestä ja olisittepa nähneet hänen ilmeensä, kun kerroin asuvani saaressa! Saksalaiselle tämä meidän veden äärellä asuminen näytti olevan hyvinkin eksoottista. 

xx