Salmisaaren Liikuntakeskus

TORSTAI, 13. MARRASKUUTA 2014

... ja Toyota Kiipeilyareena

Salmisaaren liikuntakeskus on paikka, jossa ei tekeminen ihan heti lopu kesken! Valtavan kokoisesta kompleksista löytyy muun muassa kaksi jääkiekkokaukaloa, kolme täysimittaista sisähiekkakenttää beachvolleyn harrastajille, kuntokeskus, tanssistudioita sekä keilailuhalli. Sokerina pohjalla keskuksessa on 31-metrinen kiipeilyseinä, joka on yksi Euroopan korkeimmista.

Itse kävin aikaisemmin hyvinkin ahkerasti kiipeilemässä Salmisaaressa, olosuhteet siellä ovat vaan niin huippuluokkaa! Toyota kiipeilyareena on Pohjoismaiden suurin ja korkein sisäkiipeilykeskus. Paikan päältä löytyy monia eritasoisia seiniä, jossa riittää haastetta niin aloittelijoille, kuin myös ammattilaisille.

Kiipeilykeskus järjestää vähän väliä kursseja , jossa voi oppia varmistamaan kaveria, jolloin kiipeilystä tulee astetta ammattimaisempaa. Jos varmistamisen oppiminen ei kiinnosta, löytyy paikalta myös seiniä, jossa voi kiipeillä automaattivarmistuksen avulla. Tässä tosin ongelmana se, että haasteita etsiville nämä seinät eivät kauhean kauan jaksa pitää mielenkiintoa yllä.  Varusteita, voi vuokrata paikan päältä, mutta suositeltavaa olisi hankkia vähintäänkin omat kengät, jos kiipeily harrastuksena kiinnostaa.

Salmisaaren liikuntakeskus, Energiakatu 3, 00180 Helsinki