Designmarkkinat

KESKIVIIKKO, 12. MARRASKUUTA 2014

... Kulttuuritehdas Korjaamolla

Viime sunnuntaina järjestettiin Korjaamolla Desigmarkkinat. Muoti ja muotoilu oli hyvin edustettuna ja designherkkuja löytyikin kymmeniltä näytteilleasettajilta. Tavaraa oli koruista keramiikkaan ja pipoista leluihin. Paikkana Korjaamo sopi tällaiselle designtapahtumalle mainiosti, löytyyhän paikan päältä myös taidenäytteilyitä, wine & sushibar, raitiovaunumuseo sekä minikirjasto.

 

Itse ihastuin erityisesti Mailandia-merkin tuotteisiin. Tuotteiden takana on tekstiilimuotoilija Maija Yönen, jonka värikkäät tuotteet eivät varmasti jätä ketään kylmäksi. Maija suunnittelee ja ompelee itse leluja, pyyhkeitä, pussukoita jne. tekstiilituotannon ylijäämätuotteista. Tuotteiden painatuksen taas tekee ystäväpariskunta.

 

"Lapsenmielisyys, värit ja positiivinen asenne ovat tärkeimmät työkaluni edelleen. Kun kaikkea ei ota aina niin vakavasti, on helpompi hymyillä ja ottaa vastaan uusia asioita. Toivon, että Mailandia tuo iloa ja väriä myös muiden arkeen – ja tekee siitä hieman makeampaa."

 

Designmarkkinoiden kanssa samaan aikaan Korjaamon galleriassa oli esillä myös Hanna Kannon “Unknown land”-näyttely. Torniosta kotoisin oleva taiteilija inspiroituu kotiseutunsa karuista maisemista ja perinteikkäästä kulttuurista. Hänelle pohjoinen on sydämen asia. Taitavan, usein kolmiulotteisen sommittelun sekä mestarillisen siveltimenkäytön ansiosta Kanto johdattelee katsojankin syvälle Lapin maagiseen tunnelmaan.

 

Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 a–b, 00250 Helsinki

 

Mannerheimintietä kulkevat raitiovaunut ja bussit ovat helpoin tapa saapua Korjaamolle. Raitiovaunulinjojen 3T, 4, 7 ja 10 lähin pysäkki on Töölön halli.