Ravintola Hoku

TIISTAI, 11. MARRASKUUTA 2014

Aasialaisia makuja Havajilaisella twistillä

Hoku on muutaman vuoden vanha, pieni mutta sympaattinen ravintola Punavuoressa. Sen on perustanut Havajilla kasvanut Ryan Shibuya, joka tarjoilee aasialaisia makuja havaijilaisella twistillä.

Ruokalista Hokussa on aika suppea, mikä on mielestäni aina parempi, kuin liian laaja ja rönsyilevä lista. Listalta löytyy niin laadukasta nautaa, kuin härkääkin sekä erilaisia mereneläviä. Olisin voinut syödä listalta oikeastaan ihan mitä vaan, mutta päädyin kuitenkin ottamaan alkupalaksi lumitaskuperunamuusipyöryköitä sekä salmon tatakin ja pääruoaksi pitkään haudutettua porsaankylkeä – kaikki nappivalintoja!

Hinta-laatusuhde on Hokussa kohtuullinen, neljälläkympillä syö helposti alku-ja pääruoan viineineen. Paikan tunnelma on ehkä vähän lounaspaikkamainen, joka ehkä vähän pilaa fiilistä illallispaikkana. Onneksi kuitenkin ruoan maku ja esillepano korvaavat tunnelman puuttumisen.

Hoku on selkeästi lunastanut paikkansa helsinkiläisten sydämissä ja pääkaupungin kovassa ravintolakilpailussa. Sympaattinen paikka, jossa ei tarvitse pingottaa ja voi vaan keskittyä olennaiseen, eli makuhermoja ja silmiä hivelevään ruokaan.

Ravintola Hoku, Merimiehenkatu 18